Antena 3 CNN Politică Liberalii "urlă" la PSD: "Este o sfidare adusă românilor"

Liberalii "urlă" la PSD: "Este o sfidare adusă românilor"

Liberalii "urlă" la PSD: "Este o sfidare adusă românilor"
17 Sep 2015   •   14:53

Liberalii cer PSD "să spună cu voce" tare dacă îl mai susține pe premierul Victor Ponta la șefia Guvernului, după ce acesta a fost trimis în judecată, potrivit unui comunicat de presă remis joi Agepres de către PNL.

"Victor Ponta este toxic pentru România, deținând în continuare funcția de prim-ministru. PNL i-a cerut demisia din momentul în care împotriva sa a fost începută urmărirea penală. În Europa, Victor Ponta este singurul premier trimis în judecată pentru infracțiuni conexe celor de corupție și aflat încă în funcție. Posibilitatea de a fi condamnat chiar din postura de prim-ministru pune România în cea mai dificilă situație în relația cu partenerii săi. Ponta a compromis funcția de șef al Executivului, esențială într-un stat de drept", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, faptul că Ponta rămâne în funcție "este o sfidare adusă românilor", care au transmis clar mesajul că resping politicienii cu probleme de integritate și suspectați de corupție în dosarele instrumentate de DNA.

"Ponta dă un exemplu nociv și creează un precedent extrem de periculos care va justifica și în cazul altora să reprezinte instituții ale statului din calitatea de inculpat sau de trimis în judecată. În aceste condiții, PNL solicită coaliției de guvernare să precizeze public și să asume dacă îl mai susține pe Victor Ponta în funcția de premier, având în vedere nouă sa calitate juridică. PSD să spună cu voce tare dacă mai girează un inculpat, trimis în judecată, pentru a conduce Executivul, care este parte a uneia dintre cele trei puteri în stat", mai spun liberalii.

Citeşte şi

Victor Ponta a fost trimis în judecată în dosarul Turceni


×
Subiecte în articol: PNL Victor Ponta
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close