Antena 3 CNN Politică Liberalii vor ataca la CCR ordonanţa privind numirea politică a şefilor de deconcentrate

Liberalii vor ataca la CCR ordonanţa privind numirea politică a şefilor de deconcentrate

Liberalii vor ataca la CCR ordonanţa privind numirea politică a şefilor de deconcentrate
Sursa foto: Radu Stroe
23 Apr 2009   •   15:23

Liberalii existenţi în fruntea direcţiilor teritoriale vor avea un răgaz de o lună pentru a-şi aduna efectele personale de prin birouri pentru a face loc noului val de protejaţi politici. Cponducerea PNL are însă de gând să prelungească sejurul propriilor oameni în fruntea serviciilor deconcentrate prin contestarea constituţionalităţii acestui act normativ. Secretarul general al PNL, Radu Stroe, a declarat, joi, că liberalii ar putea depune în cursul zilei sesizarea către Avocatul Poporului în vederea atacării la Curtea Constituţională a OUG privind numirea politică a şefilor de deconcentrate.
"În cursul zilei de astăzi (joi - n.r.), probabil că vom elabora şi vom depune sesizarea către Avocatul Poporului, cu ideea ca acesta să atace prevederile acestei OUG (privind numirea politică a şefilor deconcentratelor - n.r.) la Curtea Constituţională", a susţinut Radu Stroe.
Liberalii ar depune şi o sesizare în contencios administrativ pentru a stopa efectele Ordonanţei emise de Guvern în privinţa deconcentratelor, a mai precizat secretarul general al PNL.
"Ne gândim şi la o sesizare în contencios administrativ pentru stoparea aplicării OUG, pentru că, după părerea noastră, prin acest act normativ se dă peste cap sistemul deconcentratelor prin decapitarea şefilor respectivi", a spus Stroe.
Ordonanţa de urgenţă care decapitează şefiile direcţiilor teritoriale pentru a le înlocui cu directori contractuali prevede desfiinţarea funcţiilor care conferă calitatea de conducător al serviciilor publice deconcentrate în termen de 32 de zile de la data intrării în vigoare a Ordonanţei de Urgenţă. Aceeaşi prevedere se aplică şi pentru adjuncţii conducătorilor serviciilor deconcentrate.
"Funcţiile publice, funcţiile publice specifice, precum şi posturile încadrate în regim contractual, care conferă calitatea de conducător al serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor şi ale celorlalte organe ale administraţiei publice centrale din unităţile administrativ-teritoriale (...) se desfiinţează în termen de 32 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei OUG", se arată în textul actului normativ.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: PNL ordonanta numiri CCR
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close