Antena 3 CNN Politică Liberalii vor depune o moţiune de cenzură dacă cele patru coduri vor fi adoptate prin asumarea răspunderii Executivului

Liberalii vor depune o moţiune de cenzură dacă cele patru coduri vor fi adoptate prin asumarea răspunderii Executivului

Liberalii vor depune o moţiune de cenzură dacă cele patru coduri vor fi adoptate prin asumarea răspunderii Executivului
Sursa foto: parlament
30 Mar 2009   •   21:54

PNL pregăteşte o moţiune de cenzură pe tema codurilor din justiţie dacă acestea vor trece de Parlament prin asumarea răspunderii. Liberalii sunt nemulţumiţi de coduri şi alături de ei se află mai multe organizaţii nonguvernamentale.

ONG-urile acuză Guvernul de abuz de putere şi au anunţat că vor da în judecată Executivul pentru că nu a pus în dezbatere publică actele după care se va împărţi dreptatea în România. Ca răspuns la criticile aduse, Cătălin Predoiu, spune că Ministerul de Justiţiei este dechis sugestiilor.

Liberalii intenţionează să obţină sprijinul parlamentarilor UDMR pentru depunerea moţiunii de cenzură. Liderii grupurilor parlamentare ale PNL, Călin Tăriceanu şi Puiu Haşotti, i-au trimis de altfel, o scrisoare deschisă premeirului Emil Boc, prin care îi cer să renunţe la adoptarea celor patru coduri prin asumarea răspunderii şi să accepte dezbaterea acestora prin ?proceduri parlamentare obişnuite?.

Social-democraţii au recunoscut că este nerealist ca toate cele patru coduri să fie adoptate rapid, în bloc.

Antena 3

×
Subiecte în articol: liberali PNL motiune de cenzura
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close