Antena 3 Politică Lider ALDE: Tăriceanu nu a renunţat la prezidenţiale

Lider ALDE: Tăriceanu nu a renunţat la prezidenţiale

15 Iun 2019   •   08:25
Lider ALDE: Tăriceanu nu a renunţat la prezidenţiale
Sursa foto: Foto: captură Antena 3

Preşedintele ALDE Sibiu, Ovidiu Gheorghe Tocaciu, susţine că liderul partidului, Călin Popescu Tăriceanu nu a renunţat la alegerile prezidenţiale.

"ALDE Sibiu, prin preşedintele Ovidiu Gheorghe Tocaciu, trage un semnal de alarmă şi dezminte toate informaţiile eronate potrivit cărora Călin Popescu Tăriceanu ar dori să renunţe la alegerile prezidenţiale. Toată această neînţelegere a pornit în urma unei declaraţii făcute la scurt timp după alegerile europarlamentare. Preşedintele Tăriceanu, întrebat despre o candidatură la prezidentiale, a declarat, textual: "În acest moment candidatura la prezidentiale nu intră în discuţie în ceea ce mă priveşte. Pentru mine nu este o opţiune pe care în momentul de faţă să o analizez" (n. r. 3 iunie)", potrivit unui comunicat ALDE Sibiu.

Potrivit sursei citate, Tăriceanu nu a renunţat la prezidenţiale.

"Din rea intenţie sau din amatorism profesional, declaraţia preşedintelui Tăriceanu a fost interpretată ca un anunţ privind renunţarea la o candidatură la alegerile prezidenţiale! Această interpretare nu este conformă realităţii politice din ALDE! Tăriceanu nu a spus că renunţă la această candidatură, ci doar a explicat, că, în acel moment post alegeri, când ştim cu toţii că a trebuit să stăm şi să analizăm cu atenţie motivele pentru care rezultatul obţinut nu a fost deloc satisfăcător, nu era oportună o discuţie despre acest subiect. Energia partidului trebuia atunci canalizată către această analiză internă", explică Ovidiu Gheorghe Tocaciu, preşedintele ALDE Sibiu.

Tocaciu spune că Tăriceanu trebuie să fie candidatul ALDE la alegerile prezidenţiale, iar partidul va lua această decizie în scurt timp. "În ceea ce priveşte discuţiile despre o candidatură comună PSD - ALDE din partea domnului preşedinte Tăriceanu la alegerile prezidenţiale, acestea nu au fost abandonate", subliniază Tocaciu.

"În contextul discutiilor interne din PSD privind viitoarele Congrese, partenerii noştri din PSD trebuie să lămurească şi intern, şi public, dacă domnul preşedinte Călin Popescu Tăriceanu este şi candidatul lor la alegerile prezidenţiale. În opinia noastră, domnul preşedinte Tăriceanu este singurul candidat din partea coaliţiei PSD -ALDE cu şanse reale de a câştiga competiţia prezidenţială în faţa lui Klaus Iohannis. Indiferent de decizia PSD, însă, Călin Popescu Tăriceanu este clar că este candidatul ALDE la alegerile prezidenţiale", mai afirmă liderul ALDE Sibiu.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close