Antena 3 CNN Politică Lider PSD, atac la Iohannis: La ordinul lui, PNL a încercat încă o mascaradă disperată

Lider PSD, atac la Iohannis: La ordinul lui, PNL a încercat încă o mascaradă disperată

Lider PSD, atac la Iohannis: La ordinul lui, PNL a încercat încă o mascaradă disperată
05 Dec 2018   •   22:00

Liderul PSD Sibiu, Bogdan Trif, îl acuză pe preşedintele Klaus Iohannis că şi-a folosit "uneltele" de la PNL Sibiu pentru a determina, miercuri, schimbarea conducerii Camerei Deputaţilor.

"Planurile preşedintelui Iohannis, care sabotează absolut toate măsurile bine intenţionate ale unui guvern implicat în acţiuni serioase, au continuat, astăzi, şi în Parlamentul României. La ordinul lui Iohannis, Partidul Naţional Liberal a încercat încă o mascaradă disperată şi sortită eşecului de a decapita conducerea Camerei Deputaţilor", se arată într-un comunicat presă al PSD Sibiu.

Potrivit sursei citate, schimbarea conducerii Camerei Deputaţilor s-a încercat într-un moment important, în care mai mulţi deputaţi miniştri erau la Bruxelles reprezentând România la întâlnirile pentru procedurile de preluare a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

"Astfel de acţiuni care au ca scop decredibilizarea Guvernului se reflectă asupra imaginii României, şi nu a PSD. Asta ar trebui să priceapă domnul preşedinte. De ce şi-ar folosi Iohannis uneltele de la PNL, vârf de lance fiind locotenenţii de la Sibiu, pentru o acţiune sortită eşecului încă de la început, dacă nu pentru denigrarea României? (...) Deci, domnule Iohannis care a fost scopul acestei diversiuni dacă nu denigrarea românilor? Opriţi-vă acum, pentru că de la 1 ianuarie toţi ochii lumii vor fi aţintiţi asupra României şi nu ne mai permitem ca după fiecare declaraţie a dumneavoastră să spălăm ruşinea generată de un preşedinte instigator şi clica lui", a declarat preşedintele PSD Sibiu, în comunicatul menţionat.

Bogdan Trif a adăugat faptul că joi fost prezent la Bruxelles, unde "Guvernul României a fost primit foarte bine", România fiind "o ţară respectată, căreia i s-a acordat încredere de la cel mai înalt nivel".

Miercuri, PNL a solicitat revocarea din funcţie a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi a vicepreşedintelui Florin Iordache. După mai multe luări de poziţie şi un episod în care liberalul Marilen Pirtea, vicepreşedinte al Camerei, a preluat conducerea şedinţei şi a supus la vot mai multe propuneri, Florin Iordache a închis şedinţa din lipsă de cvorum.

După şedinţă, liderul liberalilor din Camera Deputaţilor, Raluca Turcan, a susţinut că plenul va trebui să dea votul final cu privire la cele două proiecte de revocare din funcţie a preşedintelui şi vicepreşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea şi Florin Iordache.

×
Subiecte în articol: PNL Klaus Iohannis
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close