Antena 3 CNN Politică Lider PSD, ipoteză șoc: Iohannis vrea referendum ca să afle dacă se întruneşte majoritatea pentru a fi suspendat

Lider PSD, ipoteză șoc: Iohannis vrea referendum ca să afle dacă se întruneşte majoritatea pentru a fi suspendat

Lider PSD, ipoteză șoc: Iohannis vrea referendum ca să afle dacă se întruneşte majoritatea pentru a fi suspendat
Sursa foto: Foto: Dorel Caprar/Facebook
23 Ian 2017   •   20:14

Liderul PSD Arad, deputatul Dorel Căprar, consideră că un referendum pe tema modificării legislaţiei penale este inutil, pentru că ordonanţele privind graţierea şi Codul Penal pot fi atacate la Curtea Constituţională, în caz că sunt adoptate. Căprar spune că preşedintele organizează referendum ”pentru a testa prezenţa” la un eventual referendum cu tema suspendării sale din funcţie, scrie news.ro.

”Este inutil un astfel de referendum. Ordonanţele nu au fost promovate, sunt doar în discuţie, iar dacă sunt adoptate, pot fi atacate la Curtea Constituţională. Cred că este un subiect de care se agaţă preşedintele, PNL şi USR pentru a duce în eroare opinia publică. Ar fi mai bine ca guvernul instalat legitim şi majoritatea parlamentară să fie lăsate să îşi facă treaba, iar preşedintele ţării să nu vină cu manifestări de stradă pe care le girează personal”, a spus deputalul social-democrat.

Dorel Căprar consideră că preşedintele Klaus Iohannis doreşte organizarea unui referendum ”pentru a testa prezenţa” populaţiei la un eventual referendum cu tema suspendării sale din funcţie.

”Probabil că vrea să vadă dacă vine lumea la vot, să ştie şi el dacă se întruneşte majoritatea necesară pentru a fi suspendat. Are un interes personal, nimic mai mult”, a spus Căprar.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close