Lider PSD: primul care trebuia să reacţioneze în faţa declaraţiilor extremiste este Traian Băsescu

de M.Z.    |    11 Aug 2013   •   19:08
Lider PSD: primul care trebuia să reacţioneze în faţa declaraţiilor extremiste este Traian Băsescu Foto: Agerpres
Liderul PSD Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, consideră că primul care ar fi trebuit să reacţioneze în faţa declaraţiilor extremiste ale liderului Jobbik este preşedintele Traian Băsescu.

"Primul care, conform atribuţiilor constituţionale, trebuia să reacţioneze în faţa unor astfel de declaraţii este preşedintele Traian Băsescu. Iată că acesta tace, aşa cum a făcut de fiecare dată când Viktor Orban şi aliaţii săi au avut astfel de ieşiri extremiste", susţine Radu Moldovan într-un comunicat remis duminică, informează Agerpres.

Preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud condamnă declaraţiile extremiste ale liderului Jobbik.

"Condamn cu tărie declaraţiile extremiste ale liderul Jobbik, declaraţii ce nu au nicio legătură cu Europa consensului, a incluziunii, a toleranţei şi a unităţii în diversitate în care trăim. Minoritatea maghiară din România are toate drepturile pe care un stat democratic, civilizat şi membru al UE le oferă. Mai mult, ţara noastră poate fi considerată un exemplu la nivel european pentru modul în care a rezolvat problema minorităţilor naţionale", se afirmă în comunicat.

Radu Moldovan subliniază că mesajele extremiştilor maghiari trebuie respinse cu fermitate.

Liderul partidului radical naţionalist ungar Jobbik, Gabor Vona, a acuzat sâmbătă guvernul condus de Viktor Orban că nu a ridicat chestiunile privind tratatul de pace de la Trianon şi autonomia aşa-zisului Ţinut secuiesc în cadrul forumurilor internaţionale, potrivit unei declaraţii susţinute la Tabăra tineretului maghiar din Ardeal, care a avut loc în localitatea Borzonţ din Harghita.x close