Antena 3 CNN Politică Lider sindical: Băsescu a spus că nu schimbă acum Guvernul, dar mai vedem peste două luni

Lider sindical: Băsescu a spus că nu schimbă acum Guvernul, dar mai vedem peste două luni

Lider sindical: Băsescu a spus că nu schimbă acum Guvernul, dar mai vedem peste două luni
Sursa foto: Anton Hadãr
10 Mai 2010   •   14:40

Preşedintele Traian Băsescu i-ar fi informat duminică pe sindicaliştii prezenţi la consultările de la Cotroceni că remanierea guvernamentală nu poate fi efectuată acum, dar peste vreo două luni s-ar putea pune în aplicare o astfel de măsură, a susţinut luni, preşedintele "Alma Mater", Anton Hadăr.

"Chiar eu i-am spus de Guvern, că nu are eficienţă şi că ar trebui Guvernul schimbat. A stat, s-a gândit şi a zis: "domn'e, cred că nu se poate acum, o lună - două, dar mai vedem după aceeať. (...) A spus că nu este decis să facă pasul acum, pentru că este un moment greu şi nu se schimbă conducerea Guvernului în aceste clipe", a declarat Anton Hadăr la RealitateaFM.

El a mai susţinut că la un moment dat, şeful statului a dat să plece nemulţumit de evoluţia discuţiilor cu un alt sindicalist, Bogdan Hossu.
"Domnul Bogdan Hossu a reuşit de două-trei ori să-l scoată din pepeni pe preşedinte, care a ameninţat chiar că se ridică şi pleacă. L-a atacat, metaforic, (...) în legătură cu situaţia în care se află ţara, socotindu-l părtaş la starea deplorabilă în care se găsesşte România acum, pe lângă Guvern, (...) era şi domnia sa socotit drept principal vinovat. Am venit cu soluţii care nu l-au mulţumit în legătură cu ieşirea din această stare şi preşedintele n-a agreat agresivitatea cu care domnul Hossu se manifestă uneori, lucru normal pentru un preşedinte al celei mari mari confederaţii din România", a mai arătat liderul "Alma Mater".
Preşedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat, duminică, că preşedintele Traian Băsescu a vrut să plece de la discuţiile cu liderii confederaţiilor sindicale în timpul prezentării propunerilor sindicaliştilor, fiind nemulţumit de ideile acestora.
"Nu îi plăcea răspunsul. Crede că este deţinătorul adevărului absolut"a explicat Hosu comportamentul preşedintelui, dând ca exemplu tonul ultimativ folosit de Băsescu care le-ar fi comunicat că dacă nu acceptă varianta propusă de el pentru reducerea cheltuielilor bugetare, se poate merge pe varianta FMI, care presupune majorarea TVA şi a impozitelor.
Antena3.ro

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close