Antena 3 CNN Politică Antena 3 are noua listă cu funcțiile negociate de PNL, USR-PLUS și UDMR. Surpriză de proporții

Antena 3 are noua listă cu funcțiile negociate de PNL, USR-PLUS și UDMR. Surpriză de proporții

Surse din negocierile care se poartă la această oră arată că deja există înțelegi pe împărțirea acestor funcții și ministere. Astfel, premier ar urma să fie Florin Cîțu, președinte al Camerei Deputaților, Ludovic Orban, președinte a Senatului, Anca Dragu, fost ministru al finanțelor în Guvernarea Cioloș.

Antena 3 are noua listă cu funcțiile negociate de PNL, USR-PLUS și UDMR. Surpriză de proporții
Sursa foto: Agerpres
de Gabriel Dano    |    18 Dec 2020   •   17:32

PNL ar urma să se aleagă cu Ministerul de Interne, Ministerul Finanțelor, Ministerul Dezvoltării regionale, Ministerul Apărării, Ministerul de Externe, Ministerul Educației, Ministerul Culturii și Ministerul Fondurilor Europene.

USR-PLUS ar avea: Ministerul Economiei, Ministerul Sănătății, Ministerul Justiției, Ministerul Muncii, Ministerul Transporturilor, Ministerul Comunicațiilor și Ministerul Apelor și Pădurilor.

UDMR i-ar reveni Ministerul Mediului și cel al Tineretului și Sportului.

Este război pe toate planurile în PNL. Împărţirea portofoliilor în guvern este acum mărul discordiei, iar nemulţumirile sunt legate de Ministerul Dezvoltării regionale, unde Ludovic Orban vrea să-l propună pe Laurenţiu Leoreanu, dar şi de Ministerul Economiei, unde ar putea rămâne Virgil Popescu.

La Dezvoltare, Orban l-ar susţine pe Laurenţiu Leoreanu, potrivit surselor Antena 3, doar că acest portofoliu este râvnit şi de la Raluca Turcan sau de Robert Sighiartău.

Neînţelegeri sunt şi pentru Ministerul Economiei, pentru că Virgil Popescu este agreat în continuare de Ludovic Orban, dar sunt şi alţii care şi-ar dori să-i ia locul.

Scandal este şi din cauza Ministerului de Interne. Potrivit surselor Antena 3, Marcel Vela are susţinerea şi chiar prietenia lui Ludovic Orban, astfel că, dacă acest potofoliu va rămâne la PNL, sunt şanse mari ca actualul ministru să rămână în continuare acolo.

Liberalii, nemulţumiţi că Orban a negociat doar pentru el

De asemenea, mai sunt alte discuţii legate în partid, legate de faptul că Ludovic Orban a negociat doar pentru sine până acun, dar nu a negociat şi ministerele din guvern, astfel încât să-i împace şi pe cei din conducerea PNL.

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close