Antena 3 CNN Politică Liviu Dragnea a cerut instanței eliberarea condiționată

Liviu Dragnea a cerut instanței eliberarea condiționată

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea a solicitat Judecătoriei Sectorului 5 să fie eliberat condiţionat din închisoare. Acesta execută o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Liviu Dragnea a cerut instanței eliberarea condiționată
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    15 Apr 2021   •   21:51

Potrivit portalului instanţelor, Dragnea a depus cererea de eliberare condiţionată pe 12 aprilie, iar instanţa a stabilit termen pentru soluţionare în data de 27 aprilie.

Dragnea a executat două treimi din pedeapsa de 3 ani și jumătate, una dintre condițiile pentru eliberarea condiționată.

Liberarea condiționată în cazul închisorii poate fi dispusă, dacă:

a) cel condamnat a executat cel puțin două treimi din durata pedepsei, în cazul închisorii care nu depășește 10 ani, sau cel puțin trei pătrimi din durata pedepsei, dar nu mai mult de 20 de ani, în cazul închisorii mai mari de 10 ani;

b) cel condamnat se află în executarea pedepsei în regim semideschis sau deschis; Respingeri de neconstituționalitate (2), Jurisprudență, Reviste (2), Modele (1)

c) cel condamnat a îndeplinit integral obligațiile civile stabilite prin hotărârea de condamnare, afară de cazul când dovedește că nu a avut nicio posibilitate să le îndeplinească;

d) instanța are convingerea că persoana condamnată s-a îndreptat și se poate reintegra în societate.

Liviu Dragnea, carantinat a treia oară după ce s-a vindecat de COVID-19: "I se încalcă grav și alte drepturi"

Liviu Dragnea, fostul lider al PSD, a fost carantinat de trei ori în trei luni, deși a fost infectat cu COVID-19 și apoi declarat vindecat. Adina Anghelescu a prezentat, în martie, la Antena 3, informațiile obținute de la Autoritatea Națională a Penitenciarelor.

La penitenciarul Rahova se întâmplă lucruri neobișnuite și chiar ilegale, susțin avocații lui Liviu Dragnea. S-a depus și o plângere în acest sens la conducerea penitenciarului și la judecătorul de supraveghere.

"Liviu Dragnea se plânge de încălcarea flagrantă, nerespectarea și împiedicarea execitării drepturilor prevazte de Legea 254. El consideră că această carantină, a treia, este nelegală, întrucât în luna decembrie a fost externat din Spitalul penitenciarului.

Avusese COVID, a fost declarat vindecat și la dată de 10 februarie a fost din nou carantiat, retestat, cu rezultatul testului PCR negativ dar ținut în carantină în continuare până în 23 februarie.

Acum iar a fost în dată de 12 martie carantinat deși nu manifestă simptome specifice. Și se spune foarte clar în Ordinul 1819 că atunci când pacientul a fost vindecat de SARS-CoV-2 nu mai trebuie retestat PCR timp de 90 de zile de la vindecare.

Deci tot timpul l-au ținut în carantină, avocații spun că nu a mai avut dreptul la muncă. Se apropie termenul pentru eliberare cnditionata și dacă ar fi muncit, zilele respective s-ar fi scăzut cumva.

Mai e vorba și de alte drepturi încălcate destul de grav. Pentru că Liviu Dragnea a avut o intervenție, un chist pe spate, iar asistenta i-a spus să se panseze singur. Nu se știe cum, pentru că pe spate nu putea să facă singur această operațiune.

×
Parteneri
Averea lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL
x close