Antena 3 CNN Politică Liviu Dragnea, avertisment pentru Klaus Iohannis: „Trebuie să aibă o abordare mai incisivă”

Liviu Dragnea, avertisment pentru Klaus Iohannis: „Trebuie să aibă o abordare mai incisivă”

Liviu Dragnea, avertisment pentru Klaus Iohannis: „Trebuie să aibă o abordare mai incisivă”
Sursa foto: Foto: Agerpres
05 Apr 2017   •   15:23

Liderul PSD Liviu Dragnea îl averizează pe președintele Klaus Iohannis să fie mai incisiv la  nivelul Consiliului European pentru apărarea drepturilor cetățenilor români din Marea Britanie, în contextul Brexit-ului.

„Astăzi, Parlamentul European a adoptat o rezoluție comună privind negocierile cu Marea Britanie în contextul BREXIT-ului. Un punct distinct este statutul juridic al cetățenilor europeni din Marea Britanie. Totodată, am văzut că, în discursul său din Camera Comunelor, premierul Teresa May s-a referit la controlul imigrației și selectarea persoanelor care vor veni în Marea Britanie.

Constat cu îngrijorare că o problemă sensibilă pe agenda negocierilor va fi soarta cetățenilor europeni care locuiesc în prezent în această țară. Printre ei se află peste 230.000 de români care lucrează acolo în mod oficial.

Este o chestiune foarte gravă care reclamă o poziție fermă din partea țării noastre. Sper ca Președintele României să aibă o abordare mai incisivă la nivelul Consiliului European pentru a apăra drepturile cetățenilor români din Marea Britanie.

PSD va sprijini orice demers de acest gen la nivelul Parlamentului European și oriunde va fi nevoie. Dacă Marea Britanie vrea să rămână în bune relații cu Uniunea Europeană, trebuie să își asume respectarea drepturilor fundamentale ale omului, inclusiv dreptul de liberă circulație sau dreptul la muncă”, a scris șeful Camerei Deputaților pe pagina sa de Facebook.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close