Antena 3 Politică Liviu Dragnea crede că a găsit soluția să scape din închisoare. Mișcarea făcută astăzi de fostul lider PSD

Liviu Dragnea crede că a găsit soluția să scape din închisoare. Mișcarea făcută astăzi de fostul lider PSD

22 Oct 2019   •   15:04
Liviu Dragnea crede că a găsit soluția să scape din închisoare. Mișcarea făcută astăzi de fostul lider PSD

Liviu Dragnea face o nouă încercare să iasă din închisoare. Iar marți, fostul președinte al PSD a depus la Curtea Supremă un recurs în casaţie, prin care încearcă să obţină anularea condamnării de 3 ani şi 6 luni de închisoare pe care a primit-o în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Aceasta este cea de-a doua cale extraordinară de atac la care apelează Dragnea. Fostul președinte PSD a depus săptămâna trecută o contestaţie în anulare la Instanţa supremă, potrivit Agerpres.

Alţi doi inculpaţi din acest dosar, Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, şi Olguţa Şefu, fost director executiv adjunct, au depus contestaţii în anulare.

Pe 27 mai, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

În acelaşi dosar, Floarea Alesu a primit 3 ani şi 7 luni închisoare cu executare, iar Olguţa Şefu a fost condamnată la un an închisoare cu suspendare.

Conform rechizitoriului, Liviu Dragnea, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a contribuit la menţinerea în funcţie la DGASPC Teleorman a două angajate - Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.

Cele două nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor de muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi, de fapt, activitatea la sediul Organizaţiei PSD Teleorman, a arătat DNA.

Potrivit procurorilor, Dragnea a determinat-o pe Stoica să se angajeze şi să fie remunerată în cadrul DGASPC Teleorman. El a mai fost acuzat că a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţie la DGASPC Teleorman.

 

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close