x close

Liviu Dragnea: Miercuri anunț premierul. Nu e un nume care să fi apărut pe vreo listă până acum

18 Dec 2016   •   21:38
Liviu Dragnea: Miercuri anunț premierul. Nu e un nume care să fi apărut pe vreo listă până acum

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că va anunţa imediat după consultările cu preşedintele Iohannis numele celui care va fi propus pentru funcţia de premier din partea PSD-ALDE şi a anunţat că nu va merge la Cotroceni cu o listă de nume, mai ales cu cele care au apărut la televizor.

"O să anunţ miercuri lucrul ăsta. Dar voi lua o decizie după ce mă consult în prealabil cu colegii din partid şi, bineînţeles, cu colegii de la ALDE, care să ţină cont de dorinţa mea unică de a se pune în practică programul de guvernare care este foarte aşteptat. (...) Eu am văzut liste la televiziuni şi, ca de obicei în astfel de situaţii, nu va fi niciunul dintre cei care au apărut la televizor, aşa se întâmplă. Dar, dacă ei se simt bine să apară la televizor, este problema lor. Nu va fi niciunul propunerea mea. Nu există liste, pentru că eu nu merg cu liste la Cotroceni, nu merge să negociem, vom fi foarte civilizaţi şi o să facem o propunere după ce am cumpănit foarte, foarte bine", a declarat Dragnea la o televiziune de știri.

Întrebat când va şti opinia publică propunerea PSD-ALDE pentru funcţia de premier, Dragnea a spus: "Când vom ieşi de la consultări, la conferinţa de presă". "Probabil miercuri ne cheamă pe noi. Miercuri sau joi", a adăugat el.

Liderul PSD a spus că îi este greu să creadă că şeful statului nu va accepta propunerea PSD-ALDE, respectiv că "nu va respecta votul popular şi de asemenea dorinţa românilor de a intra cât mai repede într-o perioadă de stabilitate politică şi de creştere economică". "Orice conflict nu face bine nimănui", a argumentat Dragnea.

Întrebat dacă viitorul premier are carnet de partid, Liviu Dragnea a evitat să confirme sau să infirme. "Nu răspund la acest gen de întrebări - dacă are carnet de partid, dacă e bărbat, dacă e femeie, dacă e blond, dacă e brunet, sincer nu mai răspund la întrebări de genul ăsta. Dar, categoric, este important să fie membru de partid, pentru a avea responsabilitate, pentru că, după această experienţă cu tehnocraţii, eu personal niciodată n-aş mai risca să pun România între paranteze un an de zile", a spus liderul PSD

Citeşte mai multe despre:

Liviu Dragnea
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati