Antena 3 CNN Politică Liviu Dragnea: Miercuri va începe să funcționeze comisia de anchetă privind alegerile din 2009

Liviu Dragnea: Miercuri va începe să funcționeze comisia de anchetă privind alegerile din 2009

Liviu Dragnea: Miercuri va începe să funcționeze comisia de anchetă privind alegerile din 2009
Sursa foto: Foto: Liviu Dragnea/Facebook
de M.Z.    |    24 Apr 2017   •   08:45

Liviu Dragnea spune că miercuri se va înfiinţa comisia de anchetă privind alegerile din 2009 şi tot miercuri această comisie va începe să funcţioneze. 

Preşedintele Camerei Deputaţilor îl critică dur pe procurorul general, Augustin Lazăr, după ce acesta a declarat că magistraţii nu au ce căuta în astfel de comisii.

Acesta este susţinut şi de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, care spune că şefa DNA, Laura Codruta Kovesi, poate fi chemată la audieri de către comisia parlamentară.

Preşedintele Camerei Deputaţilor consideră că persoanelor care vor fi chemate la audieri în comisia privind alegerile din 2009 le va fi greu să refuze invitaţia, deşi procurorul general al României, Augustin Lazăr, declară că magistraţii nu au ce căuta în astfel de comisii parlamentare.

”Cred că o să fie greu să refuze, nu imposibil. Am văzut declaraţia procurorului general al României care are declaraţii din ce în ce mai arogante şi sfidătoare. Eu nu cred că cineva are dreptul să refuze să se prezinte la o comisie parlamentară, vorbim de Parlamentul României, într-un stat democratic. Dacă cineva, de exemplu, este chemat ca martor într-un dosar şi nu vrea să spună adevărul, poate fi încadrat la favorizarea făptuitorilor. Nu e comisie penală, dar această comisie poate să sesizeze organele de anchetă. Nu vreau să avem o atitudine războinică pentru că nu e făcută o comisie împotriva cuiva, nici măcar împotriva lui Traian Băsescu, este o comisie care va încerca să pună cap la cap nişte informaţii, nişte declaraţii, nişte documente, să încercăm să ajungem la un adevăr”, a spus președintele PSD, Liviu Dragnea, duminică, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.

Şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, îl contrazice pe procurorul general Augustin Lazăr şi spune că şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, trebuie să fie audiată de comisia parlamentară.

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close