Antena 3 CNN Politică Liviu Dragnea, prima ieșire publică după referendum: Ideea de cvorum inhibă prezența la vot

Liviu Dragnea, prima ieșire publică după referendum: Ideea de cvorum inhibă prezența la vot

Liviu Dragnea, prima ieșire publică după referendum: Ideea de cvorum inhibă prezența la vot
10 Oct 2018   •   12:25

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a avut, miercuri, o primă ierșire publică după referendumul pentru revizuirea Constituției. Dragnea spune că oamenii nu au ieșit la vot din cauza ideii de cvorum, care inhibă.

Mai mult, Dragnea a amintit și de boicotul scrutinului.

„Nu trebuie să o justific eu. Am văzut tot felul de analize. Noi stăm agățați de un număr ipotetic care ar putea fi prezenți la un referendum în România, dar sunt români și în afara țării care au drept de vot. În momentul în care ar fi un referendum fără prag, s-ar mări numărul de prezență. S-a spus că este referendumul meu, al PSD. Până la urmă a fost o voinţă de participare de 4 milioane de români, alţii au boicotat, ăsta e rezultatul şi mergem înainte. Nu putem face o analiză în interiorul PSD, pentru că nu au fost nişte alegeri la care să fi participat PSD. Am spus că PSD nu face campanie, ci doar o campanie de informare. Lucru pe care l-a făcut”, a spus Liviu Dragnea. 

Întrebat dacă eșecul referendumului este al PSD, Dragnea a spus că: „Este eșecul fiecărui cetățean român care a votat? Dacă e un eșec, este un eșec al celor care au votat DA. Legea adoptată în Senat nu a fost votată doar de PSD și ALDE”.

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea referendum
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close