Antena 3 CNN Politică Liviu Dragnea, propunerea PSD pentru MAI, ţinută în suspensie încă 24 de ore

Liviu Dragnea, propunerea PSD pentru MAI, ţinută în suspensie încă 24 de ore

Liviu Dragnea, propunerea PSD pentru MAI, ţinută în suspensie încă 24 de ore
Sursa foto: Liviu Dragnea
14 Ian 2009   •   20:08

Vicepreşedintele PSD Liviu Dragnea reprezintă propunerea pe care PSD o va înainta pentru portofoliul Ministerului de Interne. Surse din PSD susţin că această soluţie este preferată pentru a nu pierde un loc în executivul Boc.
Preşedintele PSD Mircea Geoană a declarat, la finalul şedinţei maraton a PSD de la Snagov, că are deja o variantă pentru conducerea MAI, dar are nevoie de un răgaz de 24 de ore pentru a se mai consulta cu colegii de partid.
Întrebat dacă este posibil ca Dan Nica să rămână la Ministerul Administraţiei şi Internelor, Geoană a spus:"nu vreau să fac comentarii cu privire la nume în acest moment".
Surse social-democrate susţin că varianta cumulării funcţiilor de vicepremier şi ministru al Internelor de către Dan Nica a căzut la discuţiile de la Snagov, după ce liderii PSD au constatat că pierd un portofoliu prin această strategie. Amânarea cu 24 de ore a anunţului cu privire la nominalizarea pentru MAI ar fi explicată de ezitările manifestate de Dragnea în materie, susţin aceleaşi surse, care îl dau pe actualul preşedinte de consiliu judeţean ca cel mai bine plasat pentru acest post. Rezervele lui Dragnea sunt legate de actuala funcţie deţinută, de beneficiile şi de influenţa sa la nivelul judeţului Teleorman, pe care nu ar prea vrea să o lase în favoarea unui post la Bucureşti.
În cazul în care Dragnea nu este convins, Dan Nica ar reprezenta varianta de rezervă, susţin sursele citate.
Nu au lipsit şi alte propuneri.Rând pe rând numele lui Doru Ioan Tărăcilă, al lui Marian Săniuţă sau Dumitru Iliescu, fostul şef al SPP în perioada primului mandat prezidenţial al lui Ion Iliescu au căzut, ele nebeneficiind de susţinere în rândurile social-democraţilor.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea MAI propunere PSD
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close