Antena 3 CNN Politică Liviu Dragnea: PSD va face alianțe electorale doar cu UNPR și ALDE. Boicotăm alegerile dacă se schimbă legea

Liviu Dragnea: PSD va face alianțe electorale doar cu UNPR și ALDE. Boicotăm alegerile dacă se schimbă legea

Liviu Dragnea: PSD va face alianțe electorale doar cu UNPR și ALDE. Boicotăm alegerile dacă se schimbă legea
Sursa foto: Foto: Agerpres
28 Ian 2016   •   18:54

Președintele PSD Liviu Dragnea a anunțat, joi, într-o conferință de presă, că partidul pe care îl conduce va încheia alianțe electorale doar cu UNPR și ALDE, în cazul în care se va ajunge la un acord în acest sens.

”Am decis azi ca vom propune UNPR-ului un proiect de acord de colaborare care sa dea posibilitatea tuturor organizatiilor PSD si respectiv UNPR ca, acolo unde considera ca este eficient pentru procesul electoral si se maresc sansele de castig in alegeri, pot incheia aliante electorale in conditiile pe care le considera cele mai bune din punctul de vedere al sanselor de castig. De asemenea, o sa propunem un astfel de acord si colegilor din ALDE (...). Nu vom face aliante electorale cu o alta formatiune politica. (...) Nu facem nici cu PNL-ul, nici cu PMP-ul, nu facem aliante electorale decat ori cu UNPR, ori cu ALDE. Depinde de cum se inteleg la nivel local', a declarat Dragnea, intr-o conferinta de presa.

Totodată, Liviu Dragnea a reiterat intenția PSD de a boicota alegerile locale, în cazul schimbării ”abuzive și nedemocratice” a legii prin care sunt aleși primarii din țară. Liviu Dragnea a anunțat că această decizie extremă a fost votată și în Comitetul Executiv al partidului. 

Dragnea a declarat că PSD poate să câștige alegerile locale indiferent de forma legii
, însă a subliniat că din punct de vedere procedural nu există niciun argument care să justifice modificarea legii electorale, cu doar câteva luni înainte de alegeri.

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close