Antena 3 CNN Politică Lucian Bode, despre cazul de la Arad: "MAI a implicat cei mai buni specialiști"

Lucian Bode, despre cazul de la Arad: "MAI a implicat cei mai buni specialiști"

Ministrul Afacerilor Interne a oferit o serie de informații cu privire la cazul afaceristului asasinat la Arad. Lucian Bode a explicat că nu poate oferi detalii, având în vedere că ancheta este în desfășurată.

Lucian Bode, despre cazul de la Arad: "MAI a implicat cei mai buni specialiști"
Sursa foto: Agerpres
de Georgiana Adam    |    09 Iun 2021   •   17:30

"Am spus din primul moment că Ministerul Afacerilor Interne a implicat și implică, pentru soluționarea tragediei de la Arad, cei mai buni specialiști, resurse suficiente pe care le punem la dispoziția procurorului de caz, pentru ca această tragedie să fie elucidată, să găsim vinovații.

Îmi doresc să pot comunica public ce au făcut acești specialiști din structurile statului român pentru identificarea autorilor, dar în momentul în care avem o anchetă în derulare, toată coordonarea este la Parchetul General", a anunțat marți, Lucian Bode.

Explozibilul folosit în cazul lui Ioan Crișan este de tip militar

Potrivit surselor Antena 3, explozibilul folosit pentru incendierea mașinii lui Ioan Crișan este de tip militar, din fosta Iugoslavie.

Mai exact, este vorba despre TNT, echipament militar trinitrotolen- stil extil.

Din primele cercetări, se pare că Ioan Crișan a fost filat timp de cel puțin două săptămâni și cel mai probabil bomba ar fi fost amplasată în mașina sa în fața blocului, în condițiile în care a fost nevoie de mai puțin de un minut pentru montarea acesteia.

Bomba pusă în maşina afaceristului ucis la Arad, detonată chiar de lângă bolidul de lux

Sistemul de detonare al bombei ar fi unul care nu are raza mai mare de 50 de metri, ceea ce înseamnă ca cel care a detonat a fost acolo. În astfel de situații se folosesc dispozitive care sunt acţionate cu ajutorul unei telecomenzi de mașină sau motocicletă.

25 de ofiţeri de la Serviciul Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, Crimă Organizată, poliția economică, criminalişti INC analiști SRI se ocupă exclusiv de dispozitivul explozibil.

De aseneneam, ofiţeri de la DIPI şi ofiţeri de la DOS sunt de câteva zile la Arad. Cel mai probabil verifică și activitatea poliţiștilor pentru a afla dacă aveau legături cu diverse reţele, fie de contrabandă de ţirgări, sau eventual de trafic de droguri.

Acestea sunt şi cele două ipoteze care sunt luate în calcul în cazul afaceristului Ioan Crişan.

Anchetatorii merg pe aceste două piste, fie că avea astfel de legături. Se ia în calcul însă şi ca nişte cetăţeni străini să fie implicaţi.

Bomba a fost detonată chiar de lângă maşina lui Ioan Crişan

Se analizează toate camerele, dar nu este exclus ca cel care a detonat bomba să fi fost într-o clădire din apropiere. Bloc sau magazin. Şeful Poliţiei Romane a decis să meargă personal la Arad pentru a coordona cercetarile. Se analizează în continuare ipotezele cu contrabandă de țigări și drogurile. Se ia în calcul şi că ar fi străini.

Berta Popescu, reporter Antena 3, vă prezintă informaţii în exclusivitate din anchetă.

"Vorbim despre sistemul de detonare al bombei şi, din primele verificări pe care le-au făcut anchetatorii pare că este un sistem de genul alarmelor pentru maşini, un sistem care nu are o rază mai mare de 50 de metri. Asta evident înseamnă că cel care a detonat bomba era undeva în zonă, aproape de locul exploziei (...) Poate chiar a privit cum a explodat acea maşină. Pe de altă parte, se vorbeşte foarte clar că Ioan Crişan nu ar fi fost neapărat ţinta, ci un mesaj pentru altcineva mai important dintr-o reţea", a precizat Berta Popescu, în exclusivitate la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Lucian Bode Arad Ioan Crișan ancheta
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close