Antena 3 CNN Politică Lucrările Senatului, blocate de acţiunile politice ale PSD şi PNL

Lucrările Senatului, blocate de acţiunile politice ale PSD şi PNL

Lucrările Senatului, blocate de acţiunile politice ale PSD şi PNL
Sursa foto: Senat
18 Mar 2009   •   13:37

Senatorii s-au aflat miercuri în imposibilitatea de a lucra în plen datorită absenţelor masive cauzate de desfăşurarea simultană în Parlament a reuniunii PSD în cadrul CEx-ului, a Biroului Politic Central al PNL şi a audierii ministrului Apărării, Mihai Stănişoară. Aceste evenimente au lăsat miercuri Senatul fără cvorum de lucru.
Doar 58 de senatori s-au aflat în sala de plen, insuficient însă pentru a se constata cvormul necesar de şedinţă. Ca atare, senatorii prezenţi au fost puşi în imposibilitatea de a vota vreun proiect legislativ.
Preşedintele şedinţei, Alexandru Pereş a solicitat iniţial apelul nominal, la prima numărătoare aflându-se 71 de senatori. Un al doilea apel nominal, soliciat de udemeristul Verestoy Attila a relevat faptul că în sală se aflau doar 58 de senatori. Pentru desfăşurarea lucrărilor Senatului este nevoie de un număr minim de 69 de senatori dintr-un total de 137. 
Absenţa masivă a sentorilor a fost pusă pe seama lucrărilor Comitetului Executiv al PSD, a şedinţei Biroului Politic al PNL şi audierii ministrului Apărării, Mihai Stănişoară în comisiile de Apărare reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor. 
?Vreau să le mulţumesc colegilor care încă mai sunt în sală sau care au venit în sală, deşi este o zi de lucru, stabilită în Biroul Permanent de ieri (marţi ? n.r.), agreată de toate partidele politice, agreată şi întârziată începerea şedinţei de plen cu două ore la solicitarea grupului PSD, care avea o activitate politică, agreată şi de grupul PNL?, a comentat ironic vicepreşedintele Senatului, Anca Boagiu, situaţia creată de activităţile politice ale unor partide parlamentare.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Senat plen PSD PNL
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close