Antena 3 CNN Politică Ludovic Orban, urmărit penal: Nu mai candidez pentru Primăria Capitalei. Acuzațiile oficiale

Ludovic Orban, urmărit penal: Nu mai candidez pentru Primăria Capitalei. Acuzațiile oficiale

Ludovic Orban, urmărit penal: Nu mai candidez pentru Primăria Capitalei. Acuzațiile oficiale
Sursa foto: Foto: Facebook
11 Apr 2016   •   16:33

Ludovid Orban se retrage din cursa pentru Primăria Capitalei. Asta după ce DNA l-a pus sub urmărire penal într-un dosar în care este acuzat de săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite. Orban a fost pus sub control judiciar și a anunțat că renunță la candidatură și la funcția de prim-vicepreședinte al PNL. 

"Mi s-a adus la cunoștință ca am calitatea de inculpat, adică s-a pus in mișcare acțiunea penală. S-a dispus măsura controlului judiciar”, a precizat Ludovic Orban la ieșirea din sediul DNA. Politicianul a declarat că este urmărit penal pentru obținere de foloase necuvenite.

Prim-vicepreședintele PNL a anuntat că își retrage candidatura pentru Primăria Capitalei.

„Nu mai candidez pentru Primăria Capitalei”, a adăugat Ludovic Orban.

De asemenea, Ludovic Orban a anunțat că își dă demisia din functia de prim-vicepresedinte al PNL, dar și din cea de vicepreședinte al Camerei Deputaților

Îmi dau demisia din funcția prim-vicepreședinte al PNL pentru că nu vreau ca această anchetă să afecteze percepția PNL. De asemenea, îmi voi da demisia din funcția de vicepreședintele al Camerei Deputaților”.

Acuzațiile DNA

"Din ordonanța de dispunere a controlului judiciar întocmită de procurori a rezultat că există date şi probe potrivit cărora :

La data de 1 martie 2016, inculpatul Orban Ludovic, prim–vicepreşedinte al unui partid, a contactat un om de afaceri pe care îl cunoştea, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016, în care Orban Ludovic candidează la funcţia de primar al municipiului Bucureşti.
Ulterior, la data de 20 martie 2016, cu ocazia unei noi întrevederi, inculpatul Orban Ludovic i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro în numerar, cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menţionat, cu funcţii de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a fi promovată imaginea candidatului. Inculpatul Orban Ludovic a precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una – două săptămâni.
Omul de afaceri a acceptat să efectueze plata sumei de 50.000 euro în considerarea funcţiei de conducere pe care Orban Ludovic o deţine în cadrul unui partid şi a potenţialului de intervenţie al acestuia în domenii de interes în afacerile controlate de acest om de afaceri", se arată în comunicatul DNA.

UPDATE- Prim-vicepreședintele PNL Ludovic Orban s-a prezentat luni la sediul DNA din Capitală. Întrebat dacă se va retrage din cursa pentru Primăria Capitalei, Ludovic Orban a declarat: „Să nu ne grăbim”.

Prim-vicepreşedintele PNL a precizat că nu știe în ce calitate a fost invitat la DNA, menționând că este vorba despre „o invitație”, nu „o citație”.

„Nu îmi este teamă, am în spate 25 de ani de carieră în viața publică în care nu am fost niciodată nici măcar bănuit de implicare în vreo faptă de corupție, în care am respectat legea și în care tot ce am câștigat am câștigat pe munca mea”, a declarat Ludovic Orban la intrarea în sediul DNA.

Ludovic Orban a anunţat că va merge luni, de la ora 15.00, la DNA, menţionând că nu ştie motivele pentru care a fost „convocat”.

„Astăzi mă voi abate de la programul obişnuit, nu particip la nicio întâlnire cu alegătorii, nu particip la nicio emisiune, nu mă întâlnesc cu specialişti independenţi pentru finalizarea programului pentru bucureşteni, astăzi am aflat că trebuie să fac altceva.

La ora 15,00 voi fi prezent la sediul DNA, unde am fost invitat. Aştept curios să aflu care sunt motivele pentru care am fost convocat', a scris Ludovic Orban, pe Facebook.

Citiți și:

Mișcare bombă pe scena politică! PNL vrea schimbarea lui Ludovic Orban cu Nicușor Dan?

Primul scandal major din campanie. Orban condiționează apariția la dezbaterile electorale

Ludovic Orban, întrebat dacă se retrage din cursa pentru Primăria Capitalei. Răspunsul politicianului

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban DNA
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Rezultate LOTO 6/49, Joker, 5/40, Noroc, duminică, 16 iunie 2024
x close