Antena 3 CNN Politică Ludovic Orban anunță că PNL va merge la consultările de la Cotroceni

Ludovic Orban anunță că PNL va merge la consultările de la Cotroceni

Ludovic Orban anunță că PNL va merge la consultările de la Cotroceni
Sursa foto: Foto: Agerpres
30 Mai 2019   •   18:23

Partidul Naţional Liberal va participa la consultările iniţiate de preşedintele Klaus Iohannis, pentru a decide cum se va pune în practică rezultatul de la referendumul din 26 mai, a anunţat, joi, preşedintele PNL, Ludovic Orban. 

"PNL salută decizia preşedintelui României, Klaus Iohannis, de a invita partidele la consultări, la Cotroceni, pentru a transpune în realitatea politică şi juridică voinţa exprimată de cetăţenii români în cadrul referendumului convocat de preşedintele României. (...) PNL va participa la consultările de la Cotroceni. Luni am convocat reuniunea Biroului Politic Naţional al partidului. Vom stabili componenţa delegaţiei şi mandatul PNL la aceste consultări. Pentru noi voinţa exprimată de cetăţean este lege, pentru noi orice iniţiativă de modificare a Constituţiei sau a legilor necesară pentru transpunerea în realitatea politică şi juridică a voinţei exprimate de cetăţeni este, de asemenea, prioritate zero şi va fi sprijinită de PNL", a spus Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă. 

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis, joi, o scrisoare liderilor partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlament prin care îi invită la consultări la Palatul Cotroceni, pe 4 şi 5 iunie, pentru stabilirea "direcţiilor de acţiune necesare punerii în aplicare a referendumului naţional din 26 mai". 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close