Antena 3 CNN Politică Ludovic Orban, după demiterea Guvernului: ”Florin Cîțu a rămas repetent la examenul parlamentar moțiunea de cenzură”

Ludovic Orban, după demiterea Guvernului: ”Florin Cîțu a rămas repetent la examenul parlamentar moțiunea de cenzură”

Fostul președinte PNL Ludovic Orban a oferit declarații după ce moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu a strâns voturile necesare pentru a trece.

Ludovic Orban, după demiterea Guvernului: ”Florin Cîțu a rămas repetent la examenul parlamentar moțiunea de cenzură”
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    05 Oct 2021   •   16:09

Ludovic Orban a catalogat deciziile lui Florin Cîțu din poziția de premier drept ”iresponsabile” și a spus că soluția pentru rezolvarea crizei politice este „refacerea coaliției de guvernare”.

„A pierdut guvernarea datorită unor decizii iresponsabile care au dus la ruperea coaliției de guvernare și la apariția acestei majorități împotriva guvernului condus de un premier liberal. Toate aceste decizii au fost luate de premierul Florin Cîțu, cel care astăzi a rămas repetent la examenul parlamentar moțiunea de cenzură. România se află în plină criză pandemică. România trebuie să facă față unor provocări extrem de serioase, România are nevoie de un Guvern stabil, care să se bazeze pe o majoritate parlamentară și care să aibă capacitatea să ofere soluții pentru problemele românilor.

Odată încheiată această aventură a unor oameni care nu înțeleg nimic din politică și din ceea ce înseamnă servirea interesului public este necesară declanșarea negocierilor pentru formarea unei majorități parlamentare stabile. (...) Soluția pe care am susținut-o încă de când s-a declanșat criza politică este simplă. (...) Soluția este refacerea coaliției de guvernare. Avem un acord de coaliție, avem un acord de guvernare pe care deja l-am negociat.”

Guvernul Cîţu a picat. Moţiunea de cenzură a trecut cu 281 de voturi

Moţiunea de cenzură a trecut, marţi, iar premierul Florin Cîţu a picat cu 281 de voturi, moment în care s-au auzit aplauze în plen. Guverul Cîţu va rămâne intermar până la învestirea unui nou Executiv.

La moţiunea de azi, au votat senatori și deputați de la PSD, USR și AUR.

Pentru prima dată, opoziţia a fost unită şi a votat cu bilele la vedere, astfel că acele calcule făcute în urmă cu câteva ore de preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, s-au adeverit.

Moțiunea de cenzură depusă de social-democraţi a fost dezbătută și votată în plenul reunit al Parlamentului, de la ora 12:00. 

PSD a depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu intitulată "Stop sărăciei, scumpirilor și penalilor. Jos Guvernul Cîțu".

Pentru ca moțiunea să fie adoptată și Guvernul Cîțu să fie demis era nevoie de 234 de voturi.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close