Antena 3 CNN Politică Ludovic Orban este cu un pas mai aproape de Palatul Victoria: „Am încredere că vom avea majoritate luni în plen”

Ludovic Orban este cu un pas mai aproape de Palatul Victoria: „Am încredere că vom avea majoritate luni în plen”

Ludovic Orban este cu un pas mai aproape de Palatul Victoria: „Am încredere că vom avea majoritate luni în plen”
de S.T.    |    31 Oct 2019   •   08:14

Ludovic Orban este cu un pas mai aproape de Palatul Victoria după ce 13 din cei 16 miniştri au fost avizaţi pozitiv de comisiile de specialitate din Parlament.

Pentru că votul comisiilor este consultativ, atenţia premierului desemnat se îndreaptă acum spre votul de învestitură care se va da luni.

Liderul PNL spune că nu are mari emoţii şi că şi-a asigurat cele 233 voturile ncesare pentru a-şi trece cabinetul prin Legislativ.

Jocurile de culise pot schimba însă în orice moment soarta lui Ludovic Orban.

Votul pentru învestirea Guvernului Orban urmează să aibă loc luni, de la ora 14.00, în plenul reunit al Parlamentului.

„Cu siguranţă vom avea discuţii până luni, la ora 14.00, şi în timpul votului. Vom avea discuţii în primul rând cu partenerii noştri. (...)

Vom continua discuţiile cu toţi ceilalţi parlamentari care nu au susţinut în comisii sau în activitate Guvernul, pentru a-i convinge că România are nevoie de un guvern competent, legitim, care să restabilească echilibrul şi să refacă capacitatea administrativă a guvernului şi a tuturor instituţiilor guvernamentale. (...) În momentul de faţă, nu ne lipsesc voturi. Sper să obţinem cât mai multe voturi până luni. (...) Eu am încredere că vom avea majoritate luni în plen.

Avem peste 233 de voturi. Vrem să convingem în continuare ca să prevenim eventuale absenţe sau dezertări, cum am mai avut în alte situaţii”, a spus Orban la Parlament.
 

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban guvern
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close