Antena 3 CNN Politică Ludovic Orban, anunț de ultimă oră. Când vom avea noul guvern

Ludovic Orban, anunț de ultimă oră. Când vom avea noul guvern

Doar cu bunăvoința de a grăbi termenele legale am putea avea un guvern în această săptămână, este anunțul făcut în urmă cu puțin timp de președintele PNL Ludovic Orban, înaintea unei noi runde de negocieri cu USR-PLUS și UDMR.

Ludovic Orban, anunț de ultimă oră. Când vom avea noul guvern
de Gabriel Dano    |    20 Dec 2020   •   12:27

"Sper să finalizăm în timp util astfel încât să putem prezenta lista guvernului și programul de guvernare imediat după desemnare. Acum prioritară e constiturea camerelor, astfel încât să poate demara consultările de la Cotroceni declanșate de președintele României.

Cred că dacă există bunăvoință, prevederile regulamentare permit, dar să vedem cum se va așeza Parlamentul. În ceea ce ne privește, ne vom face temele, vom munci până vom avea gata programul de guvernare, lista guvernului, protocolul de coaliție și celelalte elemente de negociere", a spus, duminică, Ludovic Orban.

Liderul PNL a mai spus că numele de miniștri vor fi stabilite după finalizarea negocierilor.

Rareș Bogdan, despre neînțelegerile din PNL

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a comentat, sâmbătă seară, informațiile potrivit cărora există neînțelegeri în PNL după rezultatul negocierilor cu USR-PLUS privind împărţirea ministerelor din viitorul Guvern.

Rareș Bogdan afirmă că există discuții în PNL și asta pentru că este „un partid viu”, dar nu este vorba despre neînțelegeri. Despre organizarea unui Birou Politic Național, Rareș Bogdan a spus că „a fost o rugăminte a președinților de filiala pentru a purta o discuție. Nu a fost nimic războinic. Considerăm că acum mult mai important e să dăm rapid un guvern.

Am considerat că discuțiile noastre în partid mai pot suportă amânare. Nu există neînțelegeri. Noi suntem un partid foarte mare, cu 245.000 de membri. E un organism viu. Lucrurile nu sunt deloc anormale, dezbaterea e firească într-un partid. Împreună cu Ludovic Orban, Alina Gorghiu, Emil Boc și ceilalți membri ai conducerii PNL vom face să avem un guvern funcțional cu USR-PLUS și UDMR”, potrivit ziare.com.

×
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close