Antena 3 CNN Politică Ludovic Orban: "Guvernul poate fi învestit cu ajutorul voturilor celor din PSD; Nu am intenția să schimb echipa de miniștri"

Ludovic Orban: "Guvernul poate fi învestit cu ajutorul voturilor celor din PSD; Nu am intenția să schimb echipa de miniștri"

Premierul desemnat Ludovic Orban a spus vineri seara că PNL va putea ajunge din nou la guvernare numai dacă va trece de Parlament, prin votul favorabil al PSD.

Ludovic Orban: "Guvernul poate fi învestit cu ajutorul voturilor celor din PSD; Nu am intenția să schimb echipa de miniștri"
Sursa foto: Foto: Gov.ro
07 Feb 2020   •   23:54

"Există şi posibilitatea să fie învestit guvernul, cu voturile PSD, ale celor care au iniţiat moţiunea de cenzură cu care ne-au dat jos. (...) Dacă este votat de parlamentarii PSD, înseamnă că prin votul pe care îl dau vor spune că: suntem de acord cu programul de guvernare, suntem de acord cu componenţa guvernului, suntem de acord ca guvernul să fie PNL, suntem de acord să nu mai facem opoziţie, că noi am învestit guvernul. Păi nu vă daţi seama că ar fi ridicol?", a spus Orban la TVR1.

Ludovic Orban a explicat şi care e motivul pentru care a fost desemnat din nou de către președinte pentru funcția de premier. 

"Suntem partidul cel mai puternic, partidul care a câştigat alegerile europarlamentare, partidul al cărui candidat, Klaus Iohannis, a câştigat la o diferenţă zdrobitoare, cu peste două treimi, alegerile prezidenţiale, suntem partidul care astăzi suntem cotaţi cu cel mai mare scor, de departe, următorul partid e la jumătate din scorul nostru, după aia, suntem partidul care a anunţat foarte clar obiectivul: de a da puterea din nou oamenilor, prin intermediul alegerilor anticipate (...). Că există acum o majoritate este un neadevăr. Preşedintele este obligat să desemneze un premier desemnat de un partid numai dacă partidul respectiv a obţinut 50% plus unu în alegeri, altfel, este la latitudinea lui. Aici e şi litera Constituţiei, dar au existat şi decizii ale CCR privitoare la această temă", a precizat Orban.

Întrebat dacă va schimba ceva în fosta echipă de miniştri, Ludovic Orban a declarat că nu intenţionează să facă acest lucru, dar a subliniat că decizia finală aparţine conducerii PNL.

”În mare, da (va păstra miniştrii - n.r.). Nu e numai decizia mea, este decizia organismului de conducere al PNL. Nu am intenţia să schimb, evident”, a declarat Ludovic Orban. 

 

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban parlament Klaus Iohannis
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close