Antena 3 CNN Politică Ludovic Orban, despre moțiunea de cenzură a PSD: "O bulă de săpun"

Ludovic Orban, despre moțiunea de cenzură a PSD: "O bulă de săpun"

Moțiunea de cenzură anunțată de PSD împotriva Guvernului Cîțu este "o bulă de săpun", spune președintele PNL, Ludovic Orban: "Trebuiau și ei să depună o moțiune de cenzură".

Ludovic Orban, despre moțiunea de cenzură a PSD: "O bulă de săpun"
Sursa foto: Agerpres
de Georgiana Adam    |    26 Mai 2021   •   16:56

Miercuri, liderul PNL a comentat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului, pe care social – democrații o vor depune în data de 14 iunie.

"O bulă de săpun. Trebuiau și ei să depună o moțiune de cenzură. Oricum ar fi depus moțiue și dacă nu era PNRR. Dar noi ne bucurăm că depun moțiune de cenzură pe tema PNRR pentru că avem din nou ocazia să prezentăm românilor ce vom face cu aceste resurse importante", spune Ludovic Orban.

Reacția președintelui PNL vine după ce social-democrații au anunțat că depun pe 14 iunie moțiune de cenzură "având ca obiect principal eșecul guvernului în privința PNRR".

Liderul PSD Marcel Ciolacu a anunțat, miercuri, că parlamentarii partidului său vor depune o moțiune de cenzură pentru demiterea Guvernului Cîțu pe data de 14 iunie.

Potrivit lui Ciolacu, moțiune este motivată de "eșecului privind Planul Național de Redresare și Reziliență".

"Astăzi nu a fost prezentat în plenul Parlamentului Planul Național de Redresare și Reziliență.

Tot ce știm despre PNRR este că nu vizează dezvoltarea României, ci un plan de austeritate. Răspunsul PSD nu poate fi decât unul singur.

Pe 14 iunie depunem moțiune de cenzură având ca motiv principal eșecul Guvernului în privința Planului Național de Redresare și Reziliență”, a anunțat Marcel Ciolacu, în plenul Parlamentului, la finalul ședinței în care premierul a venit să prezinte PNRR.

Moțiunea de cenzură are nevoie de voturile a jumătate plus unu din numărul de parlamentari pentru a demite guvernul.

PSD a anunțat că depune moțiunea de cenzură indiferent de negocierile privind PNRR

Partidul Social Democrat va depune moțiune de cenzură indiferent de felul în care decurg negocierile privind Planul Național de Redresare și Reziliență, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Radu Oprea, în urmă cu două zile.

"Va fi depusă în această sesiune. Va fi după ce PNRR va fi prezentat în Parlament. Moțiunea are suficiente motive să fie depusă și cu PNRR și fără", a precizat Radu Oprea.

El a adăugat că "facturile au explodat iar puterea de cumpărare a scăzut" și că sunt suficiente motive pentru că moțiunea să fie depusă.

Ce șanse are PSD să dărâme guvernul Cîțu

Pentru a demite guvernul prin moțiune de cenzură, aceasta trebuie să întrunească la vot jumătate plus unu din numărul total al parlamentarilor.

Sunt 330 de deputați și 136 de senatori, așadar sunt necesare 233 + 1 = 234 de voturi în favoarea moțiunii.

PSD are 110 deputați și 47 de senatori.

Presupunând că moțiunea ar atrage și voturile AUR (31 de deputați și 13 senatori) ar rezulta o susținere potențială de 201 voturi, mult sub numărul necesar pentru ca documentul să fie adoptat.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close