Antena 3 CNN Politică Ludovic Orban: nu am lovit-o pe Simona Todean

Ludovic Orban: nu am lovit-o pe Simona Todean

Ludovic Orban: nu am lovit-o pe Simona Todean
20 Dec 2007   •   20:59

După câteva zile de tăcere, ministrul Ludovic Orban, invitat la "Sinteza Zilei", a povestit cu detalii ceea ce s-a întâmplat în accidentul de duminică. El a declarat că nu a lovit-o pe tânăra Simona Todean. "Nu. Categoric nu am lovit-o", a afirmat liberalul. Acesta a spus că fata se afla în zonă, pe trotuar şi plângea. Iniţial a crezut că a rănit-o. După ce a coborât din maşină s-a îndreptat către şoferul Matizului, care a sunat la 112. Pe fată a observat-o mai târziu. Orban a dezvăluit că a vorbit cu fata şi cu mama ei, a întrebat-o dacă a lovit-o şi ea i-a spus că nu. El crede că prin dezvăluirea identităţii prezumtivei victime, aceasta a fost expusă foarte mult.

ORBAN: NU AM LOVIT-O PE TÂNĂRA DE 14 ANI

În dimineaţa zilei de duminică Orban a fost prezent la o petrecere unde îşi serba ziua un prieten de-al fiului său. Persoanele prezente acolo pot depune mărturie că nu a consumat alcool, a precizat acesta. Ministrul a plecat de la petrecere pentru a controla deszăpezirea pe autostradă.

Orban a declarat la Antena 3 că avea în jur de 50-60 de kilometri în momentul accidentului. La un moment dat maşina sa a derapat, din cauza zăpezii. Întrebat dacă a ocolit-o pe Simona, Orban a spus că vizibilitatea era foarte scăzută pentru a vedea dacă cineva este pe trecerea de pietoni.

În privinţa plăcuţelor cu numerele de înmatriculare, Orban a susţinut că plăcuţa din faţă a căzut în momentul accidentului, iar după două ore a observat că a dispărut şi cea din spate.

În seara de duminică ministrul a spus că a avut o problemă de familie, după care s-a aflat pe autostradă. Luni dimineaţă Ludovic Orban s-a aflat în spital, pentru o serie de analize. Tot ce-şi reproşează este faptul că nu s-a prezentat la Poliţie să anunţe personal accidentul. Categoric a fost şi în privinţa renunţării la funcţia pe care o are: "nu am absolut nici un motiv să-mi dau demisia", a răspuns Ludovic Orban la întrebarea pusă de Mihai Gâdea.

ORBAN: ROBERT TURCESCU MI-A FĂCUT O OFERTĂ - -
Întrebat dacă a fost şantajat de Robert Turcescu în schimbul prezenţei la emisiunea sa, Orban a spus că gestul poate fi considerat o "ofertă". Cu câteva minute în urmă Turcescu recunoscuse că i-a oferit un schimb lui Orban: participarea la emisiune pentru a nu difuza înregistrarea convorbirii telefonice, în care Turcescu susţinea că a fost înjurat de ministru. Orban a spus că îl cunoaşte pe jurnalist de 11 ani şi că îşi spun pe nume.

În partea convorbirii difuzată joi seara de Realitatea TV, Ludovic Orban îi reproşează lui Robert Turcescu faptul că el şi ziarul pe care îl conduce au susţinut că era băut în momentul accidentului, că a fugit de la locul acestuia şi că a accidentat o persoană. "Nu ţi-e ruşine un pic, măi nesimţitule? N-ai dram de bun simţ. S-a demonstrat clar că am stat acolo ca un copil normal. Spune: ce ai împotriva mea? Tu ai fost până acum ca un procuror", îi spune Orban lui Turcescu.

ORBAN SUSŢINE CĂ ESTE FILAT
Ministrul Transporturilor a susţinut că este filat "pentru a se culege informaţii care să folosească cuiva" şi că îi este "ascultat" telefonul "de dimineaţă până seara". El a mai spus că a văzut maşini cu "acelaşi număr de înmatriculare" despre care crede că l-ar fila.

Ministrul a precizat că va face publică declaraţia pe care o va da la Parchet. El nu a precizat de discuţia cu fata de 14 ani în declaraţia de la poliţie, pentru că i s-a cerut să descrie accidentul, ea nefiind implicată.

Dacă se demonstrează că a lovit-o pe fetiţă, Orban a precizat că îşi va da demisia din toate funcţiile pe care le deţine. Întrebat dacă a mai fost în contact cu familia acesteia el a răspuns: ?sunt lucruri care nu se pot spune în acest caz.?

FILMUL ACCIDENTULUI - 1
FILMUL ACCIDENTULUI - 2
FILMUL ACCIDENTULUI - 3

Anca Bundaru, Antena3.ro

×
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close