Antena 3 CNN Politică Ludovic Orban: Am decis să-l susținem pe Nicușor Dan la Primăria Capitalei. E cel mai potrivit candidat

Ludovic Orban: Am decis să-l susținem pe Nicușor Dan la Primăria Capitalei. E cel mai potrivit candidat

Ludovic Orban a declarat că PNL susține candidatura lui Nicușor Dan la Primăria Generală a Capitalei. "Am convingerea că este cel mai potrivit candidat pentru atingerea obiectivelor fundamentale ale PNL", a spus liderul PNL.

Ludovic Orban: Am decis să-l susținem pe Nicușor Dan la Primăria Capitalei. E cel mai potrivit candidat
Sursa foto: Foto: gov.ro
27 Feb 2020   •   12:25

Orban a declarat că și el a fost desemnat candidat pentru funcția de primar general, motiv pentru care a trebuit să facă un pas înapoi de la guvernare.

"Am fost desemnat candidat la funcția de primar general și am fost nevoit să fac un pas înapoi. Nu a mai contat punctul meu de vedere, dorința mea de a asigura o guvernare de tip european a Bucureștiului, dorința mea de a soluționa toate problemele cu care se confruntă Bucureștiul nu a mai putut fi îndeplinită", a spus Orban.

Președintele PNL a catalogat decizia bucureștenilor de a o vota pe Gabriela Firea ca primar general, în 2016, ca fiind una "care a adus Bucureștiul în pragul falimentului". 

"În 2016, bucureștenii, din păcate, au luat o decizie care a adus Bucureștiul în pragul falimentului, care a dus la o soluție pentru Primăria Capitalei, care a făcut praf Bucureștiul și care în loc să rezolve problemele, a creat altele".

Ludovic Orban a explicat de ce crede că Nicușor Dan este cea mai bună soluție a PNL pentru Primăria Capitalei.

"PNL a făcut o cercetare sociologică amplă la nivelul Bucureștiului și la nivelul fiecărui sector și a rezultat clar ca toți candidații PNL au șansa de a câștiga alegerile pentru Primăria Capitalei, dar nu avem această garanție ca pot câștiga bătălia cu PSD. 

În urma discuțiilor cu Nicușor Dan, mai multe discuții care au vizat problematica Bucureștiului, care au vizat soluțiile pentru rezolvarea marilor probleme ale Capitalei, am luat decizia de a-l propune ca și candidat la Primăria Capitalei, susținut de PNL.

În zilele următoare voi susține această propunere în fața conducerii PNL București, în fața Biroului Executiv al PNL și în fața Biroului Politic Național al PNL.

Am convingerea ca Nicușor Dan este cel mai potrivit candidat pentru atingerea celor două obiective fundamentale ale PNL: de a elibera Bucureștiul de PSD, de a asigura o bună guvernare a Bucureștiului care sa asigure calitatea vieții la nivelul tuturor celorlalte capitale europene și care să permită fiecărui bucureștean o șansă de a trăi într-o capitală modernă, administrată corect", a adăugat Orban.

Ludovic Orban: Am decis să-l susținem pe Nicușor Dan la Primăria Capitalei. E cel mai potrivit candidat

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban Nicușor Dan
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close