Antena 3 CNN Politică Presiune tot mai mare pe Ludovic Orban: Ar putea pierde şefia PNL

Presiune tot mai mare pe Ludovic Orban: Ar putea pierde şefia PNL

Este presiune tot mai mare pe Ludovic Orban, premierul demisionar, pentru că acum este pe cale să piardă şi şefia PNL.

Presiune tot mai mare pe Ludovic Orban: Ar putea pierde şefia PNL
de Georgiana Adam    |    17 Dec 2020   •   11:45

Sunt tot mai mulţi lideri librali care îi contestă acum deciziile luate în ultima perioadă, iar jocul cu demisia din funcţia de premier şi apoi dorinţa de a fi nominalizat pentru aceeaşi funcţie a reuşit să agite şi mai mult apele.

În PNL, nu toţi membrii au fost fericiţi după decizia BPN de miercuri seara, unde s-a stabilit că liberalii va merge la negocierile pentru formarea unei coaliții de guvernare cu două variante: fie Florin Cîțu propunere pentru funcția de premier și Ludovic Orban la conducerea Camerei Deputaților, fie Ludovic Orban pentru premier și Florin Cîțu la conducerea Senatului.

La finalul şedinţei de miercuri seara, unii liberali erau supăraţi şi îl contestă în continuare pe Ludovic Orban, dar fostul premier este conştient că joacă ultima carte, una extrem de importantă, pentru a rămâne în fruntea ţării şi a Partidului Naţional Liberal.

În cazul în care nu va reuşi să obţină niciuna din cele două funcţii, fie de premier, fie de preşedinte al Camerei Deputaţilor, este clar că Orban va rămâne deputat, pentru că a candidat pe lista de la Bucureşti la Cameră.

Joi încep din nou negocierile şi rămâne de văzut cum va reuşi fostul premier să-i convingă pe cei de la USR şi UDMR să-l susţină pentru una din cele două variante.

PNL merge la negocieri cu două variante care îl includ pe Orban

PNL va merge la negocierile pentru formarea unei coaliții de guvernare cu două variante, a anunțat președintele partidului, Ludovic Orban, după ședința Biroului Politic Național al PNL.

Prima variantă este cu Florin Cîțu propunere pentru funcția de premier și Ludovic Orban la conducerea Camerei Deputaților, iar a doua variantă este Ludovic Orban pentru premier și Florin Cîțu la conducerea Senatului.

Ludovic Orban spune că este vorba de o flexibilizare a mandatului care să permită continuarea negocierilor cu USR-PLUS, UDMR și grupul minorităților naționale.

USR-PLUS îl blochează pe Orban la funcţia de premier: nu răspunde așteptărilor electoratului

Alianţa USR-PLUS îşi reafirmă poziţia de a nu-l susţine pe Ludovic Orban în funcţie de premier din partea PNL, după ce preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că dacă aceasta va fi propunerea alianţei, el o va accepta.

USR-PLUS spune, în schimb, că îl va susţine pe Florin Cîţu din partea liberalilor.

Klaus Iohannis: Îl accept pe Ludovic Orban premier

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că l-ar accepta din nou premier pe prim-ministrul demisionar Ludovic Orban, dacă acesta va fi propunerea celor trei partide. Nu l-a exclus nici pe Florin Cîţu.

Întrebat de jurnalişti dacă l-ar desemna din nou şef al guvernului pe Ludovic Orban, după ce aceasta a demisionat în urma rezultatului de la alegerile parlamentare din 6 decembrie, Iohannis a răspuns afirmativ.

În ce priveşte demisia lui Ludovic Orban din funcţia de premier, după rezultatul scrutinului din 6 decembrie 2020, şeful statului a catalogat-o drept "corectă".

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban Klaus Iohannis
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close