Antena 3 CNN Politică Ludovic Orban: Vom iniţia proiecte de lege pentru a spirjini acţiunile locale conduse de reprezentanţii PNL

Ludovic Orban: Vom iniţia proiecte de lege pentru a spirjini acţiunile locale conduse de reprezentanţii PNL

Ludovic Orban: Vom iniţia proiecte de lege pentru a spirjini acţiunile locale conduse de reprezentanţii PNL
Sursa foto: Ludovic Orban
07 Mar 2009   •   16:27

Vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, la finalul întâlnirii cu liderii locali din PNL că au fost adoptate cinci rezoluţii menite să îi ajute pe primatii liberali din ţară. ?Sunt mecanismele prin care să putem sprijini proiectele locale conduse de reprezentanţii PNL.? a arătat Orban.

Este vorba despre idei de proiecte de lege care vizează accelerarea procesului de descentralizare, care ar trebui, potrivit liberalilor, să nu se facă fără transferul resurselor financiare necesare. De asemenea proiectele vizează obligativitatea guvernului de a introduce în legea bugetului de stat cofinanţarea necesară pentru realizarea proiectelor cu finanţare UE nerambursabilă.

Potrivit lui Orban, aproximativ 80% dintre proprietăţile restituite în mediul rural nu şi-au finalizat procedurile de întabulare. În acest context, s-a decis iniţierea unui proiect de lege care să prevadă gratuitatea formalităţilor pentru înregistarea proprietăţilor agricolo ale celor din mediul rural.

O altă iniţiativă este legată de terenurile deţinute de stat, administrate de ministere,de unităţti militare, ale CFR sau ADS, carear trebui să treacă în proprietatea autorităţilor locale, ?să devină un instrument de dezvoltare, pentru că statul nu face nimic pe ele.? potrivit lui Ludovic Orban.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: PNL Ludovic Orban
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close