Antena 3 CNN Politică MAE britanic: Politicienii români să respecte decizia CC şi să consolideze stabilitatea politică

MAE britanic: Politicienii români să respecte decizia CC şi să consolideze stabilitatea politică

MAE britanic: Politicienii români să respecte decizia CC şi să consolideze stabilitatea politică
Sursa foto: Foto: Mediafax
de S.T.    |    23 Aug 2012   •   15:30

Ministerul britanic de Externe declară că a luat notă de decizia Curţii Constituţionale de a nu valida referendumul din 29 iulie, adăugând că încurajează politicienii români să o respecte şi să consolideze stabilitatea politică a ţării, scrie Mediafax.

"Marea Britanie a luat notă de decizia Curţii Constituţionale de a invalida referendumul privind suspendarea preşedintelui Băsescu după ce a participat un număr insuficient de votanţi faţă de câţi solicita legislaţia. Încurajăm politicienii din România să respecte această decizie şi să lucreze împreună pentru a consolida stabilitatea politică", se arată într-o declaraţie a unui purtător de cuvânt al Foreign Office de la Londra.

Totodată, ministerul britanic arată că "este crucial ca într-o perioadă de incertitudine în Europa politicienii din toate partidele să păstreze credibilitatea României demonstrând că susţin statul de drept, independenţa sistemului judiciar şi lupta împotriva corupţiei".

"Rămânem angajaţi în sprijinul acordat României pentru a face progrese în îndeplinirea obiectivelor Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV)", în domeniul Justiţiei, se mai arată în declaraţia Ministerului britanic de Externe.

Curtea Constituţională a constatat, în hotărârea adoptată marţi, că procedura de organizare a referendumului a fost respectată, dar că nu s-a întrunit condiţia de cvorum pentru ca scrutinul să fie valabil.
CC menţionează că, la data publicării deciziei în Monitorul Oficial, Traian Băsescu îşi reia atribuţiile.

×
Parteneri
Cod portocaliu de ninsori și viscol | Jumătate de țară este vizată
x close