Antena 3 CNN Politică Manolescu (MFP): Nu se elimină impozitele pe jocurile de noroc, se impozitează în alt mod

Manolescu (MFP): Nu se elimină impozitele pe jocurile de noroc, se impozitează în alt mod

Manolescu (MFP): Nu se elimină impozitele pe jocurile de noroc, se impozitează în alt mod
Sursa foto: Foto: thetechjournal.com
de M.Z.    |    10 Dec 2013   •   23:39
Impozitele în domeniul jocurilor de noroc nu vor fi eliminate, dar impozitarea va fi diferită, a declarat, marţi, secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice (MFP), Dan Manolescu, informează Agerpres.
 
Guvernul ar putea discuta săptămâna viitoare două acte normative, care modifică Codul Fiscal şi Legea jocurilor de noroc, conform cărora nu vor mai fi impozitate cu 25% veniturile obţinute de persoane fizice din jocuri de noroc tip slot-machine, videoloterie, pariuri în cotă fixă, jocuri de noroc online, jocuri caracteristice cazinourilor şi cluburilor de poker, dar vor fi majorate taxele pentru operatorii de jocuri de noroc, iar persoanele fizice vor fi impozitate cu 2%, fiind estimat un plus de venituri la buget de 34 milioane de lei.
 
Preşedintele Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN), Cristinela Odeta Nestor, a precizat că operatorii de slot-machine (păcănele) vor plăti o taxă anuală de 200 de euro pentru fiecare echipament, în plus faţă de taxa de licenţiere şi taxa de autorizare, taxa de intrare în cazinouri pentru jucători va creşte de la 20 lei la 50 lei, iar taxa de intrare în cluburile de poker va creşte de la 10 lei la 20 lei.
 
De asemenea, la toate jocurile online, operatorii vor plăti taxe de autorizare şi licenţiere, iar jucătorii vor plăti 0,1% pentru fiecare mână jucată.
 
Participanţii la jocurile de noroc, altele decât cele on-line, vor plăti un impozit de 2% pentru câştiguri, cu excepţia jucătorilor la loto şi bingo, care vor fi taxaţi în continuare cu 25% din suma care depăşeşte 600 de lei.
 
Asociaţia Organizatorilor de Sloturi (Romslot) precizează, într-un comunicat, că modificările propuse de Oficiul Naţional al Jocurilor de Noroc, în urmă consultărilor cu industria, prevăd înlocuirea impozitului pe venitul jucătorului cu alte taxe şi nu eliminarea acestuia, reprezentând, în fapt, o creştere a taxelor în domeniul jocurilor de noroc.
 
"Cu toate acestea, considerăm că demersul ONJN duce la o reglementare mai bună a industriei jocurilor de noroc, ţinând cont că vorbim de înlocuirea unor impozite care, în momentul de faţă, nu se pot colecta, nefiind posibilă evidenţierea venitului jucătorului în contabilitatea operatorilor de jocuri de noroc. Prin intermediul acestor modificări, se preconizează un impact pozitiv la bugetul de stat, măsurile aducând un plus de 34,2 milioane lei la nivelul anului 2014. Amintim că industria jocurilor de noroc este un contributor semnificativ la bugetul de stat, plătind în avans toate taxele aferente de organizare şi exploatare a acestor jocuri. În plus, măsurile propuse vor permite intrarea pe piaţa reglementată a sectorului jocurilor de noroc on-line, respectând şi cerinţele Uniunii Europene", se spune în comunicat.
 
Potrivit Romslot, în nicio altă ţară nu există prevederi legislative asemănătoare cu cele în vigoare în acest moment în România, referitoare la impozitarea venitului jucătorilor cu 25%, tocmai din cauză că este imposibil de evidenţiat la nivel operatorului de jocuri de noroc. 

Citiţi şi Un poliţist în uniformă joacă la păcănele, în timpul programului. Agentul a fost identificat

Un procuror a pierdut banii de flagrant la poker
 

×
Subiecte în articol: jocuri de noroc
Parteneri
Sondaj pentru Primăria Capitalei. Candidaţii care pierd voturi
x close