Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu ameninţă PNL cu demisia: "Dacă nu înţeleg, îmi depun mandatul"

Marcel Ciolacu ameninţă PNL cu demisia: "Dacă nu înţeleg, îmi depun mandatul"

Marcel Ciolacu îi ameninţă pe liberali cu demisia. Premierul spune că dacă PNL nu va susţine pachetul de măsuri fiscale și de reformă a statului își va depune mandatul.

de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Aug 2023   •   09:02

Declaraţiile lui Marcel Ciolacu vin după ce liderii liberali au criticat in termeni extremi de duri măsurile convenite de şeful Guvernului impreună cu ministrul de finanţe, Marcel Boloş.

Premierul Marcel Ciolacu susţine că România va avea un deficit de 6,2% din PIB în acest an, mult peste ţinta asumată. Liderul PSD a declarat că dacă liberalii nu vor accepta pachetul de măsuri fiscale, România va pierde banii de la Uniunea Europeană.

"Dacă liberalii nu înțeleg situația și ce e în joc, eu îmi pun mandatul pe masă și mergem la alegeri. Am și eu răbdarea mea. Jocul e peste capul lui Ciolacu și al lui Ciucă, ce se joacă în acest moment regional. Eu nu pot să mă duc acasă şi să mă uit în oglindă că nu am luat măsurile, iar România a intrat într-o instabilitate și a pierdut cel mai important tren al ei, fiindcă nu sunt ipocrit. E posibil să pierd voturi, îmi asum, voi explica și în partid", a declarat premierul la Aleph News.

De partea cealaltă, fostul premier Nicolae Ciucă a evitat să vorbească despre nemulţumirile liberalilor. Potrivit unor surse politice, peste 80% dintre liderii PNL nu sunt de acord cu măsurile dorite de Ciolacu.

Liberalii doresc să amâne adoptarea pachetului de măsuri fiscale pentru finalul lunii august. PNL speră că încasările la buget să crească în această lună, ceea ce ar permite renunţarea la o parte dintre măsurile de austeritate.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu PSD PNL
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close