Antena 3 CNN Politică Ultima majorare de pensii pe următorii 50 de ani? Avertismentul lui Marcel Ciolacu: "Este posibil!"

Ultima majorare de pensii pe următorii 50 de ani? Avertismentul lui Marcel Ciolacu: "Este posibil!"

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, că este posibil să avem ultima creştere de pensii pentru următorii 50 de ani.

Ultima majorare de pensii pe următorii 50 de ani? Avertismentul lui Marcel Ciolacu: "Este posibil!"
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Dec 2022   •   23:52

Întrebat luni seară, la Digi 24, dacă urmează ultima creştere de pensii pentru următorii 50 de ani, Marcel Ciolacu a precizat că se discută schimbarea procentului prevăzut în PNRR.
 
"Este posibil, dar eu cunosc anumite detalii că acest 9,4 va fi înlocuit din PNRR. Nu e o speranţă, e o discuţie avută de către domnul prim-ministru şi mai ales de ministrul Muncii şi cu comisarul Schmit, mie mi-a transmis că e o aberaţie să fie trecut 9,4.

Cu adevărat, dacă vom avea o criză economică, o recesiune, nu avem o creştere a PIB-ului nominală, este posibil, dacă nu se îndepărtează acest 9,4, să avem ultima creştere de pensii.

Mai avem o marjă foarte mică, de până în 12 la sută pentru următorii 50 de ani”, a spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu, despre o posibilă recesiune în România: ”Trebuie să fim prevăzători!”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că ar trebui "să fim prevăzători, sustenabili și predictibili pe perioada următoare" cu privire la o eventuală recesiune în România.  

"În Uniunea Europeană sunt semne de încetinire a producției. O eventuală recesiune tehnică. Este un avertisment pe care noi trebuie să îl luăm în considerare, de aceea am și avut întotdeauna dialogul cu domnul prim-ministru, Nicolae Ciucă.

Trebuie să fim prevăzători, sustenabili și predictibili pe perioada următoare. Cred că asta așteptați și dumneavoastră și așteaptă și românii", a explicat Marcel Ciolacu.

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close