Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu, la inaugurarea podului de la Brăila: "Va crește considerabil numărul turiștilor ce pot ajunge acum în Delta Dunării"

Marcel Ciolacu, la inaugurarea podului de la Brăila: "Va crește considerabil numărul turiștilor ce pot ajunge acum în Delta Dunării"

Premierul Marcel Ciolacu a fost prezent joi, 6 iulie 2023, la inaugurarea podului de la Brăila, cel mai lung pod suspendat din România. "Pentru români și viitorul acestei țări, avem obligația să fim, Guvernul care Construiește!", a spus prim-ministrul.

Marcel Ciolacu, la inaugurarea podului de la Brăila: "Va crește considerabil numărul turiștilor ce pot ajunge acum în Delta Dunării"
Sursa foto: Facebook/ Guvernul Romaniei
de Mia Lungu    |    06 Iul 2023   •   11:32

"Sunt onorat să celebrăm astăzi munca serioasă și de bună calitate! Prin inaugurarea acestui pod spectaculos, România transmite Europei și lumii întregi un mesaj clar. Iar acest mesaj este că vrem, știm și mai ales putem să ne construim destinul ca o națiune europeană puternică și mândră!", a spus Marcel Ciolacu.

"Podul Suspendat pe care ne aflăm este un exemplu în multe privințe. Este un exemplu al muncii în echipă, al cooperării internaționale într-o lume modernă și plină de provocări. Un consorțiu italo-japonez a lucrat cot la cot cu zeci de subcontractori români. Firmele noastre au participat cu sute de oameni și mii de mașini, utilaje, macarale și tehnologie diversificată. 

Este și un model de investiție publică majoră cu un uriaș efect de multiplicare. Cele 500 de milioane de euro investite în pod s-au întors, în mare parte, în economia românească – mai ales în această regiune.

Beneficiare sunt familiile a mii de angajați de la companii din județe precum Brăila, Tulcea și Galați, care au lucrat și lucrează încă la finalizarea întregului obiectiv. Acești bani alimentează de 4 ani economia locală. Acești bani au însemnat, cu siguranță, zeci de mii de vise transformate în realitate în viața de zi cu zi a unor copii, a unor părinți și chiar a unor bunici.

Este însă, în egală măsură, și un simbol al Patriotismului Economic pe care l-am pus la baza programului de guvernare. Deschiderea acestui Pod aduce o serie de beneficii importante pentru întreaga zonă. Cel mai clar și direct este economia de timp și de carburant pentru transporturile rutiere, adică posibilitatea ca transportatorii români să poată fi mai competitivi.", a precizat Marcel Ciolacu. 

Marcel Ciolacu: "Pentru români și viitorul acestei țări, avem obligația să fim, Guvernul care Construiește!"

"Pe termen lung, se prefigurează o mult mai intensă activitate în Zona Liberă Brăila, care deja începe să ia avânt prin investiții importante. Iar asta înseamnă apariția a noi locuri de muncă, adică un plus de dezvoltare economică și prosperitate.

Este o legătură esențială între sud-estul României și Tulcea, respectiv Delta Dunării, care va crește considerabil numărul turiștilor ce pot ajunge acum cu ajutorul acestui pod, fără a mai apela la varianta bacului. Dar este și un prim pilon la un proiect fundamental al statului român, acela de a fi un actor-cheie în procesul de reconstrucție al Ucrainei.  

Pentru mine și colegii mei, este un prilej de mândrie și cred că asta trebuie să însemne pentru toți românii. Un proiect început de prietenul meu, fost premier, azi europarlamentar, Mihai Tudose, și accelerat la maxim de alt prieten, tot fost premier, azi ministrul transporturilor Sorin Grindeanu.

Acest Pod devine azi un Proiect Reușit al României! Un proiect pentru care toți cei care au muncit aici merită felicitați – și fac asta din toată inima, fiindcă pandemia și războiul din Ucraina i-au întârziat, e drept, dar nu i-au putut bloca!

Este un pas important și sunt ferm convins că vor urma și alții în următorul an și jumătate. Fiindcă România de azi a devenit pe deplin conștientă de atuurile sale. De aceea, sunt dispus să fac orice efort, alături de colegii mei din Guvernul României, pentru a pune în valoare forța și valoarea națiunii noastre și energiile sale creatoare.

Pentru români și viitorul acestei țări, avem obligația să fim, Guvernul care Construiește!", a spus premierul.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu PSD podul de la Brăila
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close