Antena 3 Politică Marcel Ciolacu: ”Mai este o posibilitate... fie pleacă acasă Nicușor Dan”

Marcel Ciolacu: ”Mai este o posibilitate... fie pleacă acasă Nicușor Dan”

de Laura Dinu    |    21 Ian 2022   •   14:10
Marcel Ciolacu: ”Mai este o posibilitate... fie pleacă acasă Nicușor Dan”
Sursa foto: hepta

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, evită să spună dacă îi va retrage sprijinul politic liderului sindicaliștilor STB sau dacă susține greva angajaților STB, așa cum i-a cerut primarul Capitalei, Nicușor Dan.

„Mai este o posibilitate... fie pleacă acasă Nicușor Dan, spune liderul PSD Marcel Ciolacu.

Primarul general al Capitalei le-a cerut liderilor social-democrați să retragă sprijinul politic pentru funcția de consilier general din CGMB liderului sindicaliștilor STB, Vasile Petrariu.

„Cer Partidului Social Democrat să se pronunțe, pentru că noi avem o grevă care paralizează Bucureștiul şi afectează sute de mii de bucureșteni, organizată de un consilier general PSD. Un om care şi-a câștigat mandatul pe lista PSD. Şi atunci cer PSD să se pronunțe pe una din două opțiuni, fie susține această manifestație care paralizează orașul, fie retrage sprijinul politic domnului Petrariu, care a organizat această grevă”, a spus vineri dimineață Nicușor Dan, potrivit Mediafax

Greva STB continuă și astăzi. Transportul public în Capitală este paralizat

Greva sindicaliștilor STB care a paralizat Capitala continuă și astăzi.

Protestatarii au parcat mașini în fața depourilor și pe șinele de tramvai iar șoferii nu sunt lăsați să iasă pe traseu. 

Cu o seară în urmă, situația părea simplă, cel puțin în teorie. Primarul Capitalei spunea că la ora 06:00, în această dimineață, va veni la sediul STB, îi va trimite pe executorii judecătorești în fiecare depou, în fiecare autobază, pentru a-i determina pe șoferi să reia activitatea potrivit hotărârii din instanță câștigată ieri de Primăria Capitalei și de Societatea de Transport Public București. 

În practică, acest lucru nu s-a întâmplat întocmai. În ciuda faptului că Nicușor Dan s-a trezit cu noaptea în cap și a ajuns la sediul STB, negocierile se prelungesc și se pare că vor mai dura o perioadă. 

O parte dintre angajații STB au înțeles că trebuie reluată activitatea și își doresc să iasă pe traseu, însă nu sunt lăsați de ceilalți, care continuă protestele și care fac tot posibilul să îi împiedice. Din acest motiv au apărut și primele incidente, Jandarmeria fiind nevoită să intervină în această dimineață în autobaza Titan pentru a liniști spiritele. 

”Au venit și o parte din executorii judecătorești cu care vom merge în teren. Sunt și oameni de bună credință în STB, sunt șoferii care doresc să iasă în teren. Am avut și ieri un exemplu concret, un domn care a fost retras cu forța de către liderii de sindicat. Astăzi au blocat șinele și ieșirile din autobaze cu mașini proprii. 

În primul rând, o discuție legitimă într-un contract colectiv de muncă trebuie să debuteze prin câteva proceduri specifice. Suntem în continuă legătură cu dumnealor, cu șoferii, încercăm să le explicăm că legea primează și că nu trebuie să le fie frică de acești șefi de sindicat și ar trebui să se teamă în primul rând de repercursiunile legilor”, a declarat Stelian Bujduveanu, viceprimarul Capitalei, la Antena 3. 

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu Nicușor Dan

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close