Antena 3 Politică Marcel Ciolacu: "Orice formă de amenințare din partea Federației Ruse este inacceptabilă!"

Marcel Ciolacu: "Orice formă de amenințare din partea Federației Ruse este inacceptabilă!"

de Alin Tarnovschi    |    14 Aug 2020   •   15:30
Marcel Ciolacu: "Orice formă de amenințare din partea Federației Ruse este inacceptabilă!"
Sursa foto: Hepta

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a reacționat într-o postare pe Facebook la mesajul de 'atenționare' transmis de Ministerul Afacerilor Externe din Rusia către România și a catalogat gestul drept 'inacceptabil'.

"Orice formă de amenințare din partea Federației Ruse este inacceptabilă! Faptul că România este și se consolidează ca cea mai sigură țară din regiune deranjează Moscova. Acest fapt este confirmat azi de Ministerul Afacerilor Externe rus.

Să nu uităm, însă, că istoria ne dă nouă dreptate în eforturile naționale de a fi prosperi, liberi și în siguranță. Securitatea națională se va consolida și mai mult în lunile și anii următori, iar ”arcul de tensiune” este generat de ruși și nicidecum de NATO.

După Georgia și Ucraina, toata lumea a înțeles că dincolo de propaganda lor cu efecte negative, Rusia periodic acționează concret și violent în vecinatate. România, în schimb, va alege să întărească parteneriatele cheie. O eventuală prezență suplimentară americană în regiunea Mării Negre nu contravine în niciun fel Actului Fondator NATO-Rusia, ci ar constitui un răspuns adecvat militarizării accelerate a Crimeei și a zonei Mării Negre de către Federația Rusă.

Totodată, avem nevoie ca țara noastră să revină mai puternică, economic, social și politic după crizele aduse de COVID-19.

O Românie în care oamenii să fie și să se simtă în siguranță, să trăiască decent și să se simtă respectați nu amenintați, e prioritatea PSD și a mea personală, dincolo de alegeri", a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close