Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu, despre pensiile speciale: Mi se pare corect ca primii care renunță la aceste indemnizații să fie parlamentarii PSD

Marcel Ciolacu, despre pensiile speciale: Mi se pare corect ca primii care renunță la aceste indemnizații să fie parlamentarii PSD

Aleşii trebuie să decidă în privinţa unei legi care împarte românii în două: oamenii normali şi privilegiaţii. Parlamentarii au avut pe masă trei proiecte de eliminare a pensiilor speciale - două de la partidele de guvernare şi unul de la PSD. Membrii Comisiei pentru Statut au hotărât, miercuri, să elaboreze raportul pentru proiectul PSD.

Marcel Ciolacu, despre pensiile speciale: Mi se pare corect ca primii care renunță la aceste indemnizații să fie parlamentarii PSD
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    17 Feb 2021   •   16:47

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a făcut câteva precizări miercuri, în direct la Antena 3, după alegerea poiectului de către Comisia pentru Statut.

 

"Este o decizie politică, și mie mi se pare corectă, că primii care renunta la aceste indemnizații speciale să fie parlamentarii Partidului Social democrat. Și încă o dată am dovedit că proiectul nostru a fost cel mai viabil pentru a intră cu el în plen.

Din acest moment nu mai există nicio scuză. Prin ordonanță de urgență Guvernul poate modifica aceste venituri. (...) Guvernul are această posibilitate. Singurele pe care nu le puteau modifica erau cele ale parlamentarilor pentru care trebuia lege distinctă prin Parlament pentru modificarea statutului. 

Mâine domnul Cîțu poate să dea ordonanță de urgență și să modifice aceste venituri. (...) Vom vedea dacă vor să facă dreptatea până la capăt."

Camera Deputaţilor şi Senatul au aprobat, miercuri, în şedinţa comună de plen, înfiinţarea Comisiei permanente pentru statut

Aceasta este comisia care trebuie să elaboreze raportul la cele trei proiecte de lege depuse de PNL, USRPLUS şi PSD şi care vizează, toate, desfiinţarea pensiilor speciale pentru senatori şi deputaţi.

Întrucât au existat trei proiecte concurente care au acelaşi obiectiv - desfiinţarea pensiilor speciale ale parlamentarilor -  membrii Comisiei au hotărât să elaboreze raportul pentru proiectul PSD.

Acest raport - şi nu proiectul de lege depus de iniţiatori, este cel supus votului în plen. Liderii PNL şi USR au anunţat că raportul şi, implicit, eliminarea pensiilor speciale parlamentare, ar putea fi votate chiar miercuri.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu PSD pensiile speciale
Parteneri
Ce conţine, de fapt, ultima ofertă a Guvernului refuzată de profesori
x close