Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu: Am cunoscut un producător român tânăr cu capacitate de 60 milioane de măști medicale pe lună. Nimeni de la Guvern nu i-a contactat

Marcel Ciolacu: Am cunoscut un producător român tânăr cu capacitate de 60 milioane de măști medicale pe lună. Nimeni de la Guvern nu i-a contactat

Industria de textile este a doua ramură grav afectată de pandemie, după industria HoReCa, susţine liderul PSD. O treime din firmele din această ramură au dat faliment în ultimul an, a declarat Marcel Ciolacu după o intalnire cu producătorii români de echipamente de protecţie şi din industria de confecţii.

Marcel Ciolacu: Am cunoscut un producător român tânăr cu capacitate de 60 milioane de măști medicale pe lună. Nimeni de la Guvern nu i-a contactat
Sursa foto: Facebook
de Georgiana Adam    |    10 Mar 2021   •   12:27

"După HoReCa cei mai afectați că ramură sunt cei din industria ușoară, textilă. Sunt 60 de mii oameni în această perioada care au intrat în șomaj. O treime din 7800 au intrat faliment.", spune Marcel Ciolacu.

"Țînând cont de deficitul comercial istoric în 2020 în loc să investești în ramură care exportă, să-i ajuți, nu vii cu nimic mai mult. 

Am cunoscut un producător tânăr cu capacitate 60 milioane de măști pe luna. Măști medicale. Nimeni de la Guvern nu i-a contactat și n-au încercat măcar pentru rezerve strategice să luăm produse românești.

Îl întreb pe Cîțu, cum jandarmii, polițiștii francezi sau italieni, sunt îmbrăcați cu produse românești și Armata română, Jandarmeria și Poliția suntem îmbrăcați din China și nu din România. Cum e posibil?

Nu înțeleg cum Unifarm a putut să cumpere atâtea măști din import când avem producători autohtoni. Poate nu erau dispuși să facă ce acum e sesizat la DNA. Cum ajung măștile neconforme pe raft când pot fi stopate de la vamă?"

 

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close