Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu, apel la Volodimir Zelenski să recunoască inexistența așa-numitei ”limbi moldovenești”

Marcel Ciolacu, apel la Volodimir Zelenski să recunoască inexistența așa-numitei ”limbi moldovenești”

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut marți președintelui Ucrainei Volodimir Zelenski, aflat în vizită la București, ca autoritățile ucrainene să recunoască inexistența așa-numitei ”limbi moldovenești”.

Marcel Ciolacu, apel la Volodimir Zelenski să recunoască inexistența așa-numitei ”limbi moldovenești”
Sursa foto: Facebook Marcel Ciolacu
de Claudia Popovici    |    10 Oct 2023   •   19:55

”Am avut astăzi cu președintele Zelenski o discuție constructivă despre preocupările României în privința protecției drepturilor persoanelor aparținând minorității române din Ucraina. În context, am reiterat solicitarea noastră legitimă ca în cel mai scurt timp autoritățile ucrainene să recunoască inexistența așa-numitei”, a scris marți pe Facebook Marcel Ciolacu.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Premierul arată că România a acordat un sprijin multidimensional consistent Ucrainei în toată această perioadă de la declanșarea invaziei ilegale a Rusiei și este pregătită să participe activ la viitorul proces de reconstrucție a Ucrainei, ”care va genera proiecte concrete și bunăstare pentru cetățenii ambelor state”.

”România susține ferm aderarea Ucrainei și a Republicii Moldova la Uniunea Europeană și cred că este important ca o decizie privind deschiderea negocierilor de aderare pentru ambele state să fie adoptată până la finalul anului”, mai spune șeful Guvernului.

Acesta l-a primit marți la Palatul Victoria pe Volodimir Zelenski.

×
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close