Antena 3 CNN Politică "Marea împărţeală" din opoziţie. Ce colegii au ales liderii PDL şi cine candidează în Capitală la parlamentare

"Marea împărţeală" din opoziţie. Ce colegii au ales liderii PDL şi cine candidează în Capitală la parlamentare

"Marea împărţeală" din opoziţie. Ce colegii au ales liderii PDL şi cine candidează în Capitală la parlamentare
Sursa foto: Foto: Antena 3
17 Sep 2012   •   20:31

PDL intră oficial în cursa pentru parlamentare sub sigla Alianţei România Dreaptă. "Marea împărţeală" a colegiilor este în toi, însă liderii de frunte ai alianţei şi-au cam adjudecat locurile.

Liderul PDL Vasile Blaga va candida la alegerile din decembrie, cel mai probabil, într-un colegiu din Timiş. Mihai Răzvan Ungureanu merge pe varianta unui colegiu de deputat în sectorul 1 al Capitalei, unde la alegerile din 2008 s-a bătut pentru un loc de senator Crin Antonescu. Gheorghe Flutur se va bate pentru un loc de senator în Suceava, Mihai Stănişoară în Mehedinţi, iar Alin Tişe, într-unul din Cluj.

Mihail Neamţu, liderul Noii Republici,  care nu a putut semna protocolul ARD deoarece formaţiunea sa nu are încă personalitate juridică, va candida în judeţul Arad, singurul fief al PDL rămas după alegerile locale.

O situaţie mai delicată o are Elena Udrea, scrie Gândul.info. Surse din partid spun că fosta şefă a PDL Bucureşti intenţionează să-şi asume o candidatură, cel mai probabil în Neamţ.

Documentul va cuprinde toate colegiile, dar şi criteriile de integritate prin sita cărora candidaţii vor fi cernuţi. Candidaturi de tipul Elenei Udrea sau al lui Ştefan Pirpiliu, proaspăt demisionar din PDL pentru Forţa Civică a lui Mihai Răzvan Ungureanu ar putea intra în contradicţie cu criteriile de integritate impuse viitorilor candidati. Cei care afectează Alianţa prin imaginea lor, traseiştii, cei trimişi în judecată sau aflaţi în conflict de interese nu au ce căuta pe listele Alianţei România Dreaptă.



×
Subiecte în articol: vasile blaga Elena Udrea
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close