Antena 3 CNN Politică Europarlamentarul Maria Grapini, scrisoare deschisă adresată ministrului Sănătății, Nelu Tătaru

Europarlamentarul Maria Grapini, scrisoare deschisă adresată ministrului Sănătății, Nelu Tătaru

În plină pandemie de coronavirus, europarlamentarul PPU-SL Maria Grapini a transmis o scrisoare deschisă ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, prin care solicită urgent o analiză a comportamentului conducerii de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Dr. Victor Babeş” din Timişoara, precum și a situației din spital.

Europarlamentarul Maria Grapini, scrisoare deschisă adresată ministrului Sănătății, Nelu Tătaru
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    08 Oct 2020   •   22:49

Maria Grapini se declară nemulţumită de comportamentul public al managerului spitalului căruia îi cere demisia.

Europarlamentarul PPU-SL, Maria Grapini consideră comportamentul public al conducerii celui mai important spital pentru criza COVID-19 din Timișoara, ca fiind total neadecvat.

În scrisoarea deschisă adresată ministrului Sănătăţii, Maria Grapini îl vizează pe managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Dr. Victor Babeş”, doctor Cristian Oancea.

“Stimate Domnule Ministru,

În calitate de cetățean  român, locuitor al Timișoarei, dar și de europarlamentar, vă rog să analizați urgent comportamentul public al managerului Dr. Cristian Oancea de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Dr. Victor Babeş” din Timişoara, precum și situația din spital.

Acest medic își permite să se adreseze public, într-un mod jignitor, față de cetățeni încălcând, pe lângă deontologia profesională și drepturile constituționale ale pacienților.

A fost numit în funcție din motive neclare (când fostul manager înregistrase cele mai bune rezultate pe țară în gestionarea crizei COVID-19) și la scurt timp a făcut o declarație uluitoare, precizând că așteaptă pacienții la spital cu lumânări!

Mai mult, în 8 octombrie a continuat cu altă declarație scandaloasă în sensul în care scepticii să nu mai vină la spital, dacă se infectează, spunând:

"Acești oameni dau semnale foarte proaste, acești oameni care nu cred, nu poartă mască sau iau în derâdere toate aceste măsuri ale noastre, îi rugăm să nu mai vină la spital dacă fac Covid. Să se trateze cu tot felul de măsuri alternative, cu tot felul de terapii alternative. Dacă nu crezi, de ce să mai încarci sistemul sanitar?”

Dacă un manager de spital se exprimă public în acest mod , dați-mi voie să am mari rezerve că poate trata și rezolva problemele interne legate de pacienți în mod corect, uman și cu maxim profesionalism.

În situația de criză prin care trece România, consider total neadecvat comportamentul managerului celui mai important spital pentru criza COVID- 19 din Timișoara și vă cer demiterea managerului Dr. Cristian Oancea, plătit din banii contribuabililor.

Dacă dorește să selecteze pacienții după optimism sau scepticism, are libertatea să-și facă propria clinică pe care să o conducă în acest mod lipsit de deontologie.

Aștept răspunsul dumneavoastră cu mare interes." încheie scrisoarea europarlamentarul Maria Grapini.

×
Subiecte în articol: Maria Grapini
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close