Antena 3 CNN Politică Marius Budăi, reacţie după incidentul de la Vama Sculeni: "Sunt necesare schimbări, i se poate întâmpla oricui"

Marius Budăi, reacţie după incidentul de la Vama Sculeni: "Sunt necesare schimbări, i se poate întâmpla oricui"

Marius Budăi, fost ministru al Muncii, a explicat la Antena 3 CNN incidentul de la vama Sculeni, acolo unde a fost oprit de poliţiştii de frontieră pe motiv că maşina în care se afla figura ca fiind furată din Belgia.

de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Dec 2023   •   18:46

Fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, împreună cu un alt parlamentar, Dan Constantin Șlincu, au fost prinși la intrarea în țară, la punctul de trecere al frontierei din Vama Sculeni într-o mașină furată.

Acolo, vameșii a observat că autoturismul cu care fostul ministru al Muncii călătorea figura în baza europeană ca fiind furată din Belgia încă de acum 7 ani.

Marius Budăi a explicat într-o intervenţie la Antena 3 CNN cum s-au desfăşurat evenimentele la vama Sculeni. 

"A fost un incident nefericit. Deplasându-ne de la Chișinău spre Botoșani spre acasă, am intrat în punctul de trecere al frontierei Vama Sculeni, am predat actele şi actele mașinii, iar după 10 minute au venit și ne-au rugat să tragem mașina un pic deoparte.

L-au informat pe colegul meu, că eu eram pasager, mașina este proprietatea dumnealui, că mașina figurează ca și furată, din 2016.

"Am crezut că ni se face o farsă"

Noi am ieşit cu maşina din ţară. Am plecat înainte cu o zi, iar în vamă la moldoveni, ni s-a spus că ar fi ceva, o problemă, dar nu apare clar. După care, la întoarcere când am venit în vama românească am fost rugați să tragem puțin mașina de o parte că figura a fi furată din 2016. Colegul meu avea mașina achiziționată în 2015 cu contract de vânzare-cumpărare.

În primă fază chiar am crezut că este o farsă și n-am luat în serios ceea ce mi se spune, după care mi s-a spus clar că așa este și atunci am urmat procedurile legale. Mașina a fost sigilată, iar noi ne-am chemat o altă mașină și am plecat spre casă.

Colegul meu a achiziționat mașina care deja era înmatriculată în anul 2015 în România, ca aseară să afle că maşina este furată. 

"Felicit şi mulțumesc poliţiei de frontieră de la Vama Sculeni" 

Eu vreau să le mulțumesc şi să-i felicit pe lucrătorii din punctul de trecere a frontierei Sculeni. Au fost extrem de riguroși, în același timp civilizați, au avut discuții civilizate, ne-au informat.

Noi am întrebat dacă procedural, legal putem să predăm mașina la poliția din Botoșani când ajungem acasă şi ni s-a spus că nu există procedură legală în acest sens. Am înțeles şi am lăsat mașina acolo. Colegul meu a semnat ceva documente acolo, eu am așteptat în maşină. 

A solicitat soției să-i trimită printuri, fotografii la contractul de cumpărare și la cartea de identitate, unde ne-a arătat cartea de identitate şi se vedea clar că mașina prima dată a fost înmatriculată de o doamnă din Galați sau Brăila. De la acea doamnă, dumnealui, colegul meu, a achiziționat mașina în 2015, ca aseară să afle că din 2016 mașina este furată.

"Sunt necesare schimbări, i se poate întâmpla oricui"

Eu o să am o discuție extrem de serioasă cu specialiștii din Ministerul de Interne să vedem dacă procedural sau legal putem îmbunătăți această procedură. Nu după 8 ani de zile să vedem ce s-a întâmplat.

Este pentru prima dată când colegul meu iese din țară cu această mașină din afara Uniunii Europene, până spre Republica Moldova.

Ştiu această mașină când era la dumnealui din 2015, dar vă dați seama că i se poate întâmpla oricui. Achiziționezi o mașină și afli după 8 ani că mașina ta, de fapt, este furată din Belgia. Ceva este neclar aici.

De exemplu, mă gândeam chiar acum recent să-mi fac o rată, să-mi schimb mașina și vă dați seama, faci o rată, achiziționezi mașina, banca plătește şi ție se retrage mașina, dar tu rămâi cu creditul la bancă și plătești în continuare", a spus fostul ministru al Muncii Marius Budăi, la Antena 3 CNN. 

×
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close