Antena 3 CNN Politică Măsură anti-criză: Executivul lărgeşte corpul inspectorilor guvernamentali pentru prefecţii lui Tăriceanu

Măsură anti-criză: Executivul lărgeşte corpul inspectorilor guvernamentali pentru prefecţii lui Tăriceanu

Măsură anti-criză: Executivul lărgeşte corpul inspectorilor guvernamentali pentru prefecţii lui Tăriceanu
Sursa foto: Guvern
22 Ian 2009   •   15:07

Guvernanţii au decis joi să mărească numărul inspectorilor guvernamentali pentru a face faţă valului de prefecţi ai fostei puteri care vor fi destituiţi în viitorul apropiat în beneficiul ?oamenilor de încredere? din PSD şi PD-L. În prezent, cele două partide sunt pe punctul de a-şi finaliza listele cu propuneri pentru prefecţi şi subprefecţi.
În condiţiile în care astăzi se pune problema reducerii cu 20% a personalului din întregul sistem bugetar, Guvernul a hotărât lărgirea corpului de inspectori guvernamentali. Măsura reprezintă primul pas în procesul de înlocuire a vechii garnituri de prefecţi şi subprefecţi, prin retrogradrea lor ca inspectori guvernamentali.
Pentru grăbirea acestui proces, Guvernul a eliminat prevederea care impune ca aceste posturi să fie limitate la maxim 30% din numărul de posturi aferente celorlalte funcţii publice din categoria înalţilor funcţionari publici. Astfel, s-au creat premisele pentru schimbarea prefecţilor după principiul mobilităţii şi în noul an.
În acest sens, Executivul a modificat, HG 341/2007 privind intrarea în categoria înalţilor funcţionari publici, managementul carierei şi mobilitatea înalţilor funcţionari publici.
Totodată, mandatul de membru al comisiei de concurs organizat pentru intrarea în categoria înalţilor funcţionari publici şi al comisiei de soluţionare a contestaţiilor poate înceta şi în urma revocării. Până în prezent, mandatul putea înceta la expirarea termenului pentru care a fost numit, prin demisie, în cazul imposibilităţii exercitării mandatului pe o perioadă mai mare de 3 luni, în caz de incompatibilitate sau conflict de interese, pentru trimiterea în judecată sau în caz de deces.
Antena3.ro

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close