Antena 3 CNN Politică Mediere "mimată". Geoană: Băsescu a venit cu "soluţia ipocrită" a unui ministru independent la Interne

Mediere "mimată". Geoană: Băsescu a venit cu "soluţia ipocrită" a unui ministru independent la Interne

Mediere "mimată". Geoană: Băsescu a venit cu "soluţia ipocrită" a unui ministru independent la Interne
29 Sep 2009   •   15:04

Preşedintele PSD, Mircea Geoană a părăsit nemulţumit Palatul Cotroceni şi medierea la care a fost invitat de Preşedinţie, reclamând "soluţia ipocrită" pe care Traian Băsescu i-ar fi propus-o: numirea unui independent la Interne, ca o granţie pentru asigurarea corectitudinii alegerilor prezidenţiuale.

?A mimat medierea venind cu o soluţie de-a dreptul ipocrită, aceea de a veni cu un ministru independent. Este evident o încercare de bruscare a acestei coaliţii, responsabilitatea acestei crize aparţine lui Traian Băsescu? a apreciat Geoană.

Liderul PSD a precizat că a venit în replică cu propunerea unui premier independent, înconjurat de specialişti care să răspundă mai bine cu soluţii la actuala criză economică.
"Viaţa şi destinul a milioane de români nu duc către destabilitate politică, ci către echilibru. Am spus că cel mai bine am avea un prim-ministru independent. Cred că preşedintele este hotărât să procedeze la remanierea ministrului Nica. În clipa în care echivalentul lui Boc în Guvern a fost înlocuit acest lucru echivalează cu ruperea protocolului coaliţiei", a adăugat Geoană.

Liderul PSD a susţinut că decizia de retragere de la guvernare în cazul în care Traian Băsescu semnează revocarea lui Nica rămâne în picioare. Geoană a apreciat că şeful statului va semna în scurt timp revocarea lui Dan Nica de la conducerea MAI.

?În cazul ruperii coaliţiei guvernamentale responsabilitatea integrală se află, aici, la Palatul Cotroceni, nici măcar la PDL sau la Palatul Victoria? a conchis Geoană, punând soluţia ?improvizată? cu care şeful statului a venit pe seama disperării şi obsesiei acestuia de a controla MAI.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mircea Geoană
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close