Antena 3 CNN Politică Meleşcanu: Declaraţiile lui Olteanu nu au afectat relaţia cu SUA

Meleşcanu: Declaraţiile lui Olteanu nu au afectat relaţia cu SUA

Meleşcanu: Declaraţiile lui Olteanu nu au afectat relaţia cu SUA
21 Noi 2007   •   18:58

Atacul liberalului Bogdan Olteanu la adresa ambasadorului SUA în România nu a afectat, pe linie militară, relaţiile cu SUA. Asigurarea vine din partea ministrului liberal al Apărării, Teodor Meleşcanu, care a adăugat totuşi că era mai bine ca amândoi să tacă. De când a intrat în NATO şi în UE, România are un alt statut, aşa că şi celelalte state ar trebui să-şi alinieze atitudinile în consecinţă. Meleşcanu a explicat aşadar declaraţia lui Nicholas Taubman ca pe o „problemă de întârziere în perceperea faptului că România este o altă ţară decât era acum doi sau trei ani. România este ţară cu drepturi depline a NATO şi ţară a UE, iar poziţia noastră s-a modificat”.

„La UE cel puţin, pe probleme de securitate, nu se poate adopta nicio decizie fără acordul nostru”, a precizat ministrul Apărării. Meleşcanu a spus că acest lucru trebuie să-l înţeleagă şi partenerii României şi că, ori de câte ori apare o problemă, ea nu trebuie rezolvată prin presă.

Nicholas Taubman a criticat dur, în urmă cu aproape o săptămână, modificările aduse Codului penal, acuzând netransparenţa cu care au fost adoptate noile texte. În replică, Bogdan Olteanu a declarat că „domnul Taubman are tot dreptul să se pronunţe asupra calităţii legilor din SUA. Îl invit să se pronunţe asupra modului în care legislaţia americană din ultimii ani respectă libertăţile fundamentale”.

Antena3.ro

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close