Antena 3 CNN Politică Membri ai PSD nu vor susţine propria moţiune

Membri ai PSD nu vor susţine propria moţiune

Membri ai PSD nu vor susţine propria moţiune
03 Sep 2007   •   17:31

Chiar şi parlamentarii proprii se îndoiesc de reuşita moţiunii de cenzură a PSD. Surse din partid spun că unii dintre ei ar fi hotărât deja să voteze împotrivă, încurajaţi probabil şi de declaraţiile preşedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu. Deşi Iliescu a susţinut că PSD nu are nimic de câştigat din această moţiune, iar renunţarea la ea nu i-ar dăuna, secretarul general al PSD, Titus Corlăţean, a intervenit imediat şi a anunţat că depunerea moţiunii de cenzură împotriva guvernului Tăriceanu este inevitabilă.

Este posibil ca parlamentarii PSD să contribuie la căderea proprii moţiuni de cenzură. Un astfel de ?aranjament? politic ar salva aparenţele, PSD nefiind obligat să treacă printr-un moment cu consecinţe politice negative, anume renunţarea la iniţierea moţiunii de cenzură. În acelaşi timp ar scuti partidul şi de situaţia de a contribui la o eventuală accedere la guvernare a PD sau la declanşarea alegerilor anticipate.

Nu în ultimul rând, apelarea la o astfel de soluţie ar linişti şi temerea unora dintre parlamentarii partidului în ceea ce priveşte locul lor pe liste în cazul în care moţiunea de cenzură va duce la declanşarea anticipatelor.

Ezitările social-democraţilor au loc exact în momentul în care PD şi PLD au anunţat că vor susţine moţiunea de cenzură împotriva cabinetului Tăriceanu.

Antena 3

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close