Antena 3 CNN Politică Ministerele trec la publicarea veniturilor angajaţilor. Videanu cere acelaşi lucru companiilor de stat

Ministerele trec la publicarea veniturilor angajaţilor. Videanu cere acelaşi lucru companiilor de stat

Ministerele trec la publicarea veniturilor angajaţilor. Videanu cere acelaşi lucru companiilor de stat
Sursa foto: Guvern
27 Mai 2010   •   12:55

Recomandarea preşedintelui Traian Băsescu la ultima întâlnire cu parlamentarii şi miniştrii PDL, de publicare a veniturilor angajaţilor ministerelor a dat roade. Toate ministerele Guvernului Boc vor publica în perioada următoare veniturile personalului indiferent de funcţiile deţinute. Ministrul Economiei, Adriean Videanu a anunţat joi că va extinde măsura la nivelul instituţiei pe care o conduce şi în cazul companiilor de stat subordonate.

?Vineri veţi avea pe site-ul Ministerul Economiei toate veniturile. Decizia a fost să nu dăm numele, din raţiuni legale, dar vor fi funcţiile şi veniturile lor. Eu am să cer acest lucru şi companiilor. Toate ministerele vor proceda la fel?, a arătat Adriean Videanu.

Ministrul Economiei a arătat că s-a mai hotărât ca bugetele tuturor companiilor naţionale să facă obiectivul reaprobării de către Guvern şi, "cu ocazia aceasta, de la companie la companie, Executivul va lua decizii".

"S-a hotărât ca bugetele tuturor companiilor naţionale să facă obiectivul reaprobării de către Guvern şi, cu ocazia aceasta, de la companie la companie, Executivul va lua decizii", a spus Videanu, întrebat dacă se vor opera scăderi salariale în companiile naţionale.

El a sugerat că salarii sau indemnizaţiile din CA şi AGA ale companiilor de stat nu vor fi tăiate deoarece oricum sunt sume mici.

"În CA şi AGA nu există decât 1%, acei 46-48 de lei, atât. Ce să tăiem din 46-48 de lei, aia e o chestie ca să justifice prezenţa în consiliul de administraţie respectiv, dar de la caz la caz se vor tăia şi salariile", a explicat Videanu.

Reducerea salariilor în companiile de stat nu este prevăzută în scrisoarea cu FMI, dar va fi operată prin reevaluarea fiecărui buget în parte al acestor unităţi, o reevaluare diferită urmând însă să fie efectuată la companiile cu pierderi, unde deja salariile au fost diminuate, a afirmat, miercuri, premierul Emil Boc.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close