Antena 3 CNN Politică Ministrului Culturii, Lucian Romaşcanu, s-a întânit cu omologul său din Republica Moldova, la București

Ministrului Culturii, Lucian Romaşcanu, s-a întânit cu omologul său din Republica Moldova, la București

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a susţinut astăzi o conferinţă de presă alături de Ministrul Culturii din Republica Moldova, Sergiu Prodan, ca urmare a vizitei acestuia la Bucureşti.

Ministrului Culturii, Lucian Romaşcanu, s-a întânit cu omologul său din Republica Moldova, la București
Sursa foto: Facebook/ Ministerul Culturii
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Mai 2022   •   20:53

Cei doi omologi au avut zilele acestea o serie de acţiuni comune, printre care şi participarea la evenimentele organizate în cadrul Nopţii Internaţionale a Muzeelor 2022.

Totodată, miniştrii culturii din cele două state au avut întâlniri cu reprezentanţi ai Administraţiei Prezidenţiale, subliniindu-se, astfel, importanţa continuării proiectelor culturale de interes atât pentru România, cât şi pentru Republica Moldova.

"Crezul meu este că arta şi cultura de pe ambele maluri ale Prutului, sunt aceleaşi şi, cu ocazia acestei întâlniri, am reiterat sprijinul nostru pentru păstrarea şi conservarea patrimoniului construit, dar şi al celui imaterial al Republicii Moldova.

Îmi doresc să exportăm, alături de artă şi cultură, şi bunele practici în domeniu, pentru a contribui la păstrarea identităţii şi a moştenirii care va reveni generaţiilor viitoare", a subliniat Ministrul Culturii din România, Lucian Romaşcanu.

"Zilele acestea am avut o serie de întâlniri cu reprezentanţi ai instituţiilor din subordinea Ministerului Culturii, pe care le-am vizitat şi al căror patrimoniu mi-ar plăcea să îl putem aduce şi în Republica Moldova, prin intermediul unor acţiuni, expoziţii sau vernisaje.

Drept exemplu, am fost impresionat de masterclass-urile desfăşurate cu meşteşugari, de către Muzeul Naţional al Ţăranului Român, dar şi de colecţia de hărţi de la Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi, de care sunt sigur că s-ar bucura şi publicul de peste Prut. În urma acestei vizite, rămân tributar principiului meu, pe care ştiu că şi domnul ministru Romaşcanu îl împărtăşeşte: Avem o singură cultură şi doi miniştri", a declarat Ministrul Culturii din Republica Moldova, Sergiu Prodan.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close