Antena 3 CNN Politică Ministrul de Interne: euroalegerile şi referendumul se vor desfăşura independent

Ministrul de Interne: euroalegerile şi referendumul se vor desfăşura independent

Ministrul de Interne:  euroalegerile şi referendumul se vor desfăşura independent
24 Oct 2007   •   14:12

Ministrul Cristian David a declarat miercuri că alegerile europarlamentare şi referendumul pentru votul uninominal se vor desfăşura independent, procedurile pentru cele două evenimente fiind diferite. "Cele două procedee se vor derula separat chiar dacă data va fi aceeaşi. În consecinţă, din punct de vedere logistic şi financiar, nu se va face nicio economie", a spus ministrul Cristian David, care se află într-o vizită oficială în Italia.

Ministrul a precizat că cele două procese electorale sunt organizate după legi diferite, iar organizarea lor simultană nu ar face decât "să dubleze procesul de pregătire şi organizare". În acest context, David a amintit că în cazul alegerilor europarlamentare în Bucureşti sunt şase circumscripţii de sector şi una la nivel municipal, în timp ce pentru referendum există o singură circumscripţie la nivel municipal.

David a adăugat că încă nu au fost stabilite locaţiile pentru desfăşurarea votului, iar acestea vor fi alese în următoare zece zile.

Pentru referendum vor fi cheltuiţi 430 miliarde lei vechi (13,5 milioane de euro), estimarea fiind făcută în funcţie de sumele cheltuite la referendumul de anul trecut, iar pentru alegerile europarlamentare au fost alocaţi 880 de miliarde de lei vechi (27,5 milioane de euro).

Antena 3

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close